Dan Chisu are cancer de piele! Ce greseli a facut si cum ii avertizeaza pe romani in privinta acestei boli crunte

Publicat: 07 Aug. 2019, 12:06 News 3

Regizorul si producatorul Dan Chisu a fost diagnosticat de doua ori cu cancer de piele, in doua locuri diferite si a vorbit deschis despre lupta cu aceasta boala.

Dan Chisu, cancer de piele. Care au fost simptomele

Dan Chisu are cancer de piele. La un moment dat am observat că după ce făceam baie, când mă ștergeam cu un prosop de bumbac, aspru, bun pentru un masaj, vedeam un semn de sângerare pe frunte. Mi s-a părut ciudat mai ales că nu avusesem vreun coș sau altceva”, isi aminteste Chisu despre primele simptome.

Cinci ani mai tarziu, a aparut al doilea cancer de piele, care nu a fost o recidiva, ci un nou cancer, localizat intr-un alt loc. ”Un coș care s-a închis, apoi s-a deschis, apoi s-a transformat într-o pată mică, roșie, care din când în când sângera”, spune Dan Chișu.

Dan Chisu are cancer de piele. De ce a făcut Dan Chișu cancer de piele

„Am făcut o emisiune, am cumpărat o barcă cu pânze, am pus câteva camere acolo și am stat vreme din 5 ani de zile, din mai până în octombrie, acolo. Am copilărit în zona Dunării, mergeam la plajă, fără rezerve niciodată, eram bun prieten cu soarele. Dar am păstrat acest obicei, prost, românesc, să mă dau cu cremă doar în prima săptămână. Ca și când crema era doar ca să nu mă înroșesc. Iar imediat ce mă bronzam, mă opream de la folosit crema de protecție”, a povestit Dan Chișu pentru Life.ro.

Dan Chisu are cancer de piele! Ce greseli a facut

Dupa prima experienta cu cancerul de piele, Chisu poarta in fiecare zi o sapca pe cap. Foloseste creme speciale si a facut tot posibilul sa isi protejeze pielea de soare.

„În fiecare dimineață îmi inspectez pielea și îmi dau seama imediat dacă apare ceva. Așa l-am descoperit pe al doilea, un coș care s-a închis, apoi s-a deschis, apoi s-a transformat într-o pată mică, roșie, care din când în când sângera”, a precizat regizorul.

„Acum, după al doilea diagnostic, aș zice că am mult mai mare grijă de mine, mă dau cu cremă de protecție și nu plec fără șapcă, iar dacă merg într-o zonă unde trebuie să rămân mai mult afară, la soare, mă dau cu crema de protecție”, a explicat Dan Chișu.

„E ușor neplăcut pentru mine pentru că am senzația că această cremă îmi face fața sidefie. Mă tot întreabă oamenii dacă vin de la filmare, fiindcă par machiat. Este o cremă ușor reflectorizantă și dă senzația că ai pe față un strat de machiaj”, a mai spus el.

Publicat: 07 Aug. 2019, 12:06 News 3
Pe aceeași temă