Dacă ieși fără mască pe stradă, riști să faci închisoare! În ce țară ești obligat să te protejezi

Publicat: 08 Apr. 2020, 09:41 News

În timpul pandemiei de coronavirus, oamenii nu trebuie să fie inconștienți, ci trebuie să aibă grijă de sine și de aproapele său, pentru a nu se infecta. Există o țară în lume unde poți intra la închisoare, dacă nu porți mască.

Este vorba despre Maroc. Marocanii nu mai pot ieși din casă dacă nu au măști de protecție, căci altfel riscă să facă pușcărie de trei luni și o amendă de 126 de dolari, arată Digi24.

Începând cu data de ieri, marți, au intrat noi măsuri în vigoare pentru marocani. Astfel că, în țară au fost instituite noi restricții pentru prevenirea răspândirii COVID-19. Măștile pentru față vor fi vândute la un preț subvenționat, de 0,08 dolari/bucată.

Se dorește a se produce 6 milioane de măști pe zi, potrivit spuselor Ministerului Industriei, Taoufiq Moucharraf. Acolo au fost înregistrate 1141 de cazuri de infectări cu COVID-19 și 83 de decese. 8.600 de persoane au fost arestate și puse sub urmărire penală pentru încălcarea regulilor de blocare. Oamenii pot ieși din case doar să meargă la farmacie și la magazin pentru procurare de alimente.

Medic renumit, sfaturi utile. Cum te poți feri de coronavirus!

Dr. Ovidiu Peneș, un cunoscut medic din România, explică pe înțelesul tuturor, cum te poți feri de coronavirus respectând câteva reguli de igienă.

România nu a ajuns încă la vârful pandemiei, iar măsurile pe care ar trebui să le ia orice persoană nevoită să iasă din casă, în această perioadă, ar trebui să fie respectate cu mai multă atenție la detalii, pentru a evita infectarea cu coronavirus. Pe scurt, orice obiect purtat afară trebuie considerat ca fiind contaminat, consideră specialiștii.

„Îmbracă-te cu haine cu mâneci lungi și pantaloni lungi, iar acestea să fie cât mai strânse la încheietura mâinii și la glezne; alege pantofi care se pot spăla, curăța, dezinfecta foarte ușor; dacă ai părul lung, strânge-l în coadă și, de preferat, folosește un articol de îmbrăcăminte care să acopere în întregime părul.

Nu folosi în această perioadă cercei, lanțuri, dar mai ales nu folosi inele și brățări, ceasuri, acestea împiedică igienizarea corectă a mâinilor; poartă unghiile cât mai scurte și nu mai purta aplicații acrilice sau alte tipuri de aplicații pe unghie care pot împiedica accesul dezinfectantelor și a spumelor de curățat”, recomandă dr. Peneș.

Publicat: 08 Apr. 2020, 09:41 News
Pe aceeași temă