Cum vom putea face plajă după terminarea pandemiei. Autorităţile au luat deja măsuri speciale

Publicat: 05 mai 2020, 10:36 Autor: Hermina Hagianu News
Cum vom putea face plajă după terminarea pandemiei. Autorităţile au luat deja măsuri speciale

Grecia se pregăteşte să îşi reprimească turiştii. Pe o plajă din Santorini au fost instalate primele cabine din plexiglas. Fiecare cabină are două şezlonguri, iar angajaţii de pe plajă vor purta măşti şi mănuşi.

Pe o plajă din Santorini au apărut primele cabine din plexiglas. Adăpostesc două şezlonguri, o umbrelă şi vor avea avea şi un dispozitiv cu gel dezinfectant.

„Trebuia să găsim o soluţie pentru a-i face pe oameni să se simtă în siguranţă în această vară. Nu putem aştepta după recomandările autorităţilor, trebuie să fim proactivi”, spune proprietarul unei plaje.

Economia Greciei se bazează în mare măsură pe turism, dar din cauza eidemiei de coronavirus, numeroşi turişti şi-au anulat vacanţele. Deşi, statul elen a început măsurile de relaxare a carantinei, nu este clar când vor fi ridicate şi restricţiile de călătorie.

Grecia, prima ţară în care paşaportul de sănătate va fi obligatoriu

Ministrul elen al Turismului, Haris Theocharis, a spus la Bloomberg că sezonul în Grecia va începe în iulie și va ține până în septembrie, dar ar putea fi prelungit în octombrie și noiembrie, în funcție de evoluția coronavirusului.

În plus, a atras atenția că cei care vor dori să-și facă vacanța aici vor avea nevoie de pașaportul de sănătate. Vorbim despre un document oficial emis în țara de origine, care să ateste că respectivii turiști nu sunt infectați cu coronavirus.

”Marele pariu pentru evoluţia anului turistic este intrarea şi ieşirea în siguranţă a vizitatorilor din Grecia şi din acest motiv este introdus paşaportul de sănătate, pentru a descrie metodologia de intrare în siguranţă”, a spus demnitarul.

Publicat: 05 mai 2020, 10:36 Autor: Hermina Hagianu News
Pe aceeași temă