Cum va arata Catedrala Notre-Dame dupa restaurare. Nu seamana deloc cu catedrala pe care o stiam noi

Publicat: 13 May. 2019, 17:44 Life

In urma cu o luna toata planeta a ramas inmarmurita atunci cand Catedrala Notre Dame din Paris a luat foc.

Cum va arata Catedrala Notre-Dame dupa restaurare

Cum va arata Catedrala Notre-Dame dupa restaurare

Acoperisul va fi complet din sticla si va fi o zona unde turistii se vor putea plimba, prin vegetatia care va inconjura locul, fiind o cu totul alta imagine a catedralei.

Pozele ii apartin premiatului arhitect Vincent Callebaut, care a dezvaluit planurile pentru refacerea ei. Cea mai mare surpriza va fi o gradina care va produce 21 de tone de fructe si legume anual.

Vincent Callebaut si-a prezentat proiectul inovator pentru reconstruirea faimoasei catedrale, care ar transforma cladirea intr-una moderna si ecologica.

Planurile uimitoare ale arhitectului ar transforma catedrala intr-una care sa-si produca suficienta energie, sa produca mai mult decat consuma. Callebaut a spus ca acest lucru se va face printr-o sticla speciala localizata pe varful incredibil de curbat, care ar absorbi lumina si o va folosi pentru alimentarea cladirii.

Miracolul de la Notre-Dame

Un lucru care a socat oamenii a fost o cruce din interior care a ramas neatinsa de foc, chiar daca in jurul ei era numai cenusa. Oamenii pus acest miracol pe seama divinitatii, fiind un semn ca nu totul este pierdut.

Totul in jurul crucii era ars, plin de funingine, fiind o imagine dezolanta. Insa crucea este vazuta la locul ei dintotdeauna, neatinsa de foc, care a mistuit una dintre cele mai frumoase si marcante constructii din lume.

« Pagina anterioară

Publicat: 13 May. 2019, 17:44 Life
Pe aceeași temă