Cum se va circula cu metroul după 15 mai, după ce România iese din starea de urgență

Publicat: 12 mai 2020, 11:01 Autor: Andreea Voicu News

Foarte mulți români se vor întoarce fizic la birou, după data de 15 mai, când starea de urgență va expira, iar România va intra în starea de alertă.

Însă, nu trebuie să se uite faptul că pandemia de coronavirus nu a trecut încă, chiar dacă România iese din starea de urgență.

Românii se întreabă, totuși, cum se va circula de acum înainte cu metroul, în condițiile în care stațiile de metrou Pipera, Piața Unirii și Victoriei sunt cele mai aglomerate.

”Cele 53 de staţii de metrou sunt deservite de 130 de căi de acces. Staţiile cele mai aglomerate sunt cele din zona de Nord, Pipera, şi cele din Centru – Unirii, Victoriei. Am avut o colaborare foarte bună cu Ministerul Afacerilor Interne. Am solicitat sprijin, iar domnul ministru Vela şi-a dat acordul să găsim împreună soluţii pentru a organiza accesul la metrou astfel încât să nu avem acele aglomerări. Cu metroul, înainte de criză, circulau în jur de 600.000 – 700.000 de cetăţeni în fiecare zi. Încă programul de lucru este flexibil în majoritatea situaţiilor. În intervalele foarte aglomerate, vom avea, pe lângă personalul nostru de pază, sprijinul angajaţilor MAI pentru a asigura o fluenţă la metrou şi pentru a păstra distanţa la gurile de acces, pentru a nu aglomera nepermis de mult accesul în trenurile Metrorex”, a precizat Lucian Bode, Ministrul Transporturilor, la Realitatea Plus, citează Cancan.

Publicat: 12 mai 2020, 11:01 Autor: Andreea Voicu News
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă