Ce salariu are un angajat Metrorex

Publicat: 11 feb. 2021, 10:37 Autor: Elena Arhiva
Ce salariu are un angajat Metrorex

Metroul este unul dintre cele mai utilizate mijloace de transport în comun, acesta ajungând rapid în toate colțurile Capitelei, evitând traficul infernal de la suprafață. 

Metroul a fost inaugurat de Nicolae Ceaușescu pe 19 decembrie 1979, prima magistrala fiind între Semănătoarea și Timpuri noi. Din 2020  există metrou și în Drumul Taberei. Sistemul este complet electrificat și constă în cinci magistrale, unică stație fiind situată la suprafață fiind Berceni.

De ce încă nu este gata metroul din Drumul Taberei

Cât câștigă cu conductor de metrou

Salariul unui conductor de metrou este unul extrem de bun. Pe lângă asta, conductorii de metrou primesc tichete de masă și au și multe alte beneficii.

Până în 2019, venitul mediu al unui angajat Metrorex era de 5.408 de lei net pe lună, conform datelor din bugetul de venituri si cheltuieli publicate pe site-ui instiutuției aflată în subordinea Ministerului Transporturilor.

Salariul unui conductor de metrou depinde în primul rând de vechimea și de experiență acestuia, dar salariul mediu brut lunar pentru salariații Metrorex este unul destul de bun. Astfel salariul mediu pentru personalul tehnic este de 7.300 lei, 8.000 de lei pentru mecanici și 5.300 de lei pentru angajații care lucrează pe timp de noapte. Cel mai mic salariu îl are controlorul de acces, în jur de 2000 de lei lunar. La această sumă se adaugă tichetele de masa sau bonusurile.

Un barbat s-a aruncat in fata garniturii de metrou

Când vine vorba despre șefii metroului bucureștean, lucrurile stau altfel. Aceștia pot avea un salariu pana aproape de 10.000 lei lunar.

Salariații Metrorex mai au și alte beneficii, pe lângă salariu, primesc tichete de masă, un tichet în valoare de 20 de lei pentru fiecare zi lucrată, decontarea a 75% din valoarea biletelor de odihnă și de tratament, decontarea a 50% din costul abonamentelor pe calea ferată și rutieră.
Mai mult, aceștia beneficiază de decontarea a 99% din prețul cazării la Hotelul Zamora din Bușteni (hotel care aparține sindicatului) sau permise CFR cu minimum 6 călătorii.

Salariile Metrorex au crescut din 2019

Începând cu 2019, cei aproape 4.600 de angajați ai companiei Metrorex au beneficiat de venituri mai mari, potrivit Impact.

O noua statie de metrou in Berceni! Unde va fi amplasata

Începând cu 5 decembrie, potrivit Metrorex, salariul mediu brut lunar în cadrul companiei a ajuns la circa 8.600 de lei . Suma include contribuțiile pe care fiecare salariat le plătește reprezentând cca 45% din salariu mediu brut. De asemenea, include și  sporurile aferente condițiilor specifice de muncă.

Publicat: 11 feb. 2021, 10:37 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă