Salariile au crescut! Care sunt domeniile în care se câștigă cei mai mulți bani

Publicat: 12 feb. 2020, 14:32 Autor: Andreea Voicu News

Noi informații despre salariilor românilor. Acestea s-au mărit! Mai mult decât atât, persoanele care beneficiază de acești bani sunt din mai multe ramuri prezente pe piața ofertelor.

În ultima perioadă, românii s-au bucurat de creșteri salariale în mai multe domenii. Domeniul care e în top este IT-ul. Salariul mediu trece de 7.000 de lei.

Conform INS, salariul mediu net a crescut cu 5.1%, suma fiind de 3340 de lei. Cele mai mari sume sunt încasate în domeniul tehnologiei informației, iar cele mai mici venituri sunt încasate la fabricarea articolelor de îmbrăcăminte – 1853 lei.

Potrivit INS, în luna decembrie 2019, câştigul salarial mediu nominal brut a fost 5.465 lei, cu 269 lei (+5,2%) mai mare decât în luna noiembrie 2019.

Creșterea salarială a fost determinată de realizările de producție sau de încasările mai mari. De asemenea, și de disponibilizările de personal.

Potrivit INS, scăderile salariilor au fost înregistrate în activităţi de editare, fabricarea produselor din tutun, fabricarea produselor din cauciuc şi mase plastice, extracţia minereurilor metalifere, activităţi de producţie cinematografică, video şi de programe de televiziune, înregistrǎri audio şi activităţi de editare muzicalǎ (inclusiv activităţi de difuzare şi transmitere de programe), fabricarea de maşini, utilaje şi echipamente.

Publicat: 12 feb. 2020, 14:32 Autor: Andreea Voicu News
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă
×