Cum poate fi distrus coronavirusul. Părerea specialiștilor

Publicat: 03 Mar. 2020, 10:37 Arhiva
Cum poate fi distrus coronavirusul. Părerea specialiștilor

Raed Arafat a anunţat că gelurile dezinfectante din comerţ, pe baza de alcool, pot distruge noul coronavirus.

„Dacă sunt pe bază de alcool şi dacă le folosim, da, omoară coronavirusul, pentru că el este ucis de soluţii pe bază de alcool şi de soluţii pe bază de clor. Soluţiile din piaţă pentru dezinsecția mâinilor sunt, de regulă, pe bază de alcool”, a declarat Raed Arafat, la „Marius Tucă Show”.

Potrivit secretarului de stat, şi săpunul omoară virusul. Spălatul pe mâini timp de 20 de secunde este, de asemenea, eficient, a notat Mediafax.

Cum poate fi distrus coronavirusul. Ce spune Alexandru Rafila

Alexandru Rafila a precizat că noul coronavirus va începe să dispară odată cu instalarea temperaturilor de primăvară-vară.

Virusul rezistă la o temperatură de 4-8 grade Celsius, este mai sensibil la o temperatură de 20…30 de grade. Dacă temperaturile vor crește, atunci, cu siguranță, răspândirea virusului va scădea. Studiile arată că rezistența este foarte mult redusă în cazul unei temperaturi ridicate. Probabil acesta este unul dintre motivele pentru care avem extrem de puține cazuri în Africa și nu am asistat la transmitere secundară, datorită temperaturilor de acolo”,  a declarat Rafila.

Medicul infecţionist a sublinat faptul că acest tip de virus este sensibil la dezinfectanţi banali.

Acest virus se distruge relativ ușor, la dezinfectanți banali, și nu cred că ar trebui să fie probleme deosebite legate de dezinfecția sanitară. Mai degrabă de comportamentul individual al fiecăruia. Utilizarea unei măști de protecție previne transmiterea acestei boli. Virusul se elimină prin tuse sau poate contamina suprafețele și ne îmbolnăvim cu acest tip de virus. Foarte importantă este igiena mâinilor, să evităm să ducem mană pe față. Putem face asta când mână e spălată bine”, a mai spus președintele Societății Române de Microbiologie.

Publicat: 03 Mar. 2020, 10:37 Arhiva
Pe aceeași temă