Cum ne pregătim corpul pentru primăvară. Masajul cu bambus, o primă opțiune

Publicat: 25 feb. 2022, 08:24 Autor: ileana.ghinea Beauty & Style
Cum ne pregătim corpul pentru primăvară. Masajul cu bambus, o primă opțiune

Vine primăvară și corpul nostru are nevoie de o atenție deosebită. Masajul cu bambus poate fi o primă opțiune. Beneficiile lui asupra felului în care arătăm și ne simțit sunt demonstrate științific, iar despre fiecare dintre ele a vorbit Dan Bujor, terapeut masaj cu bambus, în direct, în emisiunea „Între Prieteni” cu Dana Istrate, de la Metropola TV.

Cum ne pregătim corpul pentru primăvară. Masajul cu bambus, o primă opțiune

Masajul cu bambus stimulează microcirculația și pune organismul în mișcare. De asemenea, această terapie reglează ciclul somn – trezire și este cel mai bun remediu pentru persoanele care se confruntă cu insomnia. Nu în ultimul rând, masajul cu bambus alungă și previne stările depresie sau anxioase, prin masajul cu bambus fiind stimulată producția de endorfine (hormonul fericirii), ajută organismul să se refacă mai repede după efort fizic. Și, per total, masajul cu bambus susține buna funcționare a sistemului limfatic prin accelerarea metabolismului celular”, explică Dănuț Bujor, tehnician acreditat în tehnica masajului cu bambus.

Pe lângă retenția de apă și de surplusul ponderal pe care le-am „câștigat” pe timpul iernii, trecerea de la iarnă la primăvară vine cu neplăceri și din punctul de vedere al presiunii atmosferice și cum este ea „simțită” de trupul nostru.

Cristian Mărgărit, consultant în Nutriție și Fitness: „Renunță la roșii cu brânză, la înghețată și ai grijă cât pepene mănânci!”

„Diferențele de presiune la nivel atmosferic determină, este adevărat, aceste dureri articulare, chiar și dureri de cap sau tensiune arterială. Practic, ce se întâmplă? Organismul nu se poate adapta atât de repede la schimbările acestea, el le „traduce” ca pe un factor periculos care-l atacă și scoate armele. Generează un factor agresiv care se traduce, iată, prin durere.”, explică specialistul.

Ce avem de făcut ne explică Dan Bujor, terapeut masaj cu bmbus, împreună cu Dana Istrate, vedetă Metropola TV.

 

Publicat: 25 feb. 2022, 08:24 Autor: ileana.ghinea Beauty & Style
Pe aceeași temă
×