Cum a ajuns o pacientă asimptomatică aproape de moarte, în doar câteva minute. Mărturia cutremurătoare a medicului care a îngrijit-o

Publicat: 30 iun. 2020, 10:05 Autor: Hermina Hagianu Arhiva
Cum a ajuns o pacientă asimptomatică aproape de moarte, în doar câteva minute. Mărturia cutremurătoare a medicului care a îngrijit-o

Un medic din Câmpulung Muscel a povestit prin ce clipe de groază a trecut o pacientă infectată cu noul coronavirus. Femeia asimptomatică a ajuns să fie la un pas de moarte, din cauza virusului.

Numărul mare de cazuri confirmate în România în ultimele zile au creat haos în spitale, iar medicii fac față cu greu pacienților.

„Toate paturile s-au ocupat. Din 7 suspecți s-au confirmat 7! Două ambulanțe vin neanunțate cu un confirmat și un suspect. Medicii de acolo spun că nu știu la ce se va ajunge dacă vor veni și alți pacienți”, a declarat medicul Anca Dumitrescu, la Digi24.

Mărturia unui medic dintr-un spital din Câmpulung Muscel

În Spitalul TBC din Câmpulung Muscel, pacienții asimptomatici nu vor să se interneze în spitale, însă situația se schimbă în momentul în care starea lor de sănătate se agravează.

„Este vorba de un pacient care inițial a fost internat pentru că în urmă cu ceva zile a avut dureri de cap și s-a prezentat la UPU. Acolo i s-a făcut testarea și a fost confirmat pozitiv. S-a internat, dar între timp simptomele au dispărut.

Când m-am dus la vizită mi-a spus că îi este mai rau. I-am luat parametrii vitali pe care îi măsuraserăm și cu două ore înainte și am observat că are o deficiență respiratorie acută.

Este o situație gravă, uneori degradarea aceasta a funcției respiratorii se face brusc și putem pierde bolnavul. Am avut noroc, am reușit să o reabilităm”, a povestit medicul Anca Dumitrescu.

Coronavirusul, la fel ca gripa spaniolă

Specialiștii transmit faptul că epidemia de coronavirus ar manifesta ”valuri” la fel precum gripa spaniolă. Virusul ar putea dispărea vara și să revină la toamnă, în septembrie și octombrie, arată g4media.ro. În viitorul apropiat, scenariul descris de cei de la OMS s-ar putea întâmpla. Iată ce transmite Ranieri Guerra, directorul adjunct al OMS.

Pandemia „se comportă așa cum am prezis, iar comparația este cu gripa spaniolă, care s-a comportat exact precum COVID-19: a scăzut vara și s-a reluat cu înverșunare în septembrie și în octombrie, provocând 50 de milioane de decese în timpul celui de-al doilea val, spune Ranieri Guerra, director adjunct la Organizația Mondială a Sănătății.

Publicat: 30 iun. 2020, 10:05 Autor: Hermina Hagianu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă