Cristina Berna, cea mai bună ciclistă de anduranță a României, a murit lovită de mașină, în Mehedinți

Publicat: 09 Sep. 2020, 08:27 Arhiva
Cristina Berna, cea mai bună ciclistă de anduranță a României, a murit lovită de mașină, în Mehedinți

Cristina Berna, considerată cea mai bună ciclistă de anduranță a României, a murit într-un accident rutier, în județul Mehedinți, după ce a fost lovită de o autoutilitară care transporta nisip.

Sportiva se afla ieri, 8 septembrie, într-un tur prin Munții Banatului, la 20 de km de Drobeta Turnu Severin, pentru a se antrena. A intrat într-o zonă foarte înclinată și nu a mai putut controla ghidonul, motiv pentru care a intrat pe contrasens și a intrat sub roțile unei mașini.

Șoferul nu a putut să evite impactul

Cauza accidentului, spun polițiștii, ar fi fost viteza prea mare cu care circula Cristina Berna.

Bărbatul care se afla la volanul mașinii a fost testat, dar nu s-a găsit nicio urmă de alcool în sângele său. Șoferul a declarat faptul că i-a fost imposibil să evite impactul: „Venea de sus și venea cu viteză. Nu știam ce să fac”.

Cine este Cristina Berna

Cristina Berna era un nume important în lumea sportului. Ea a fost cea mai bună ciclistă de anduranță a României. Era mereu înconjurată de sportivi și de nelipsit de la concursuri. Cristina era cunoscută pentru traseele lungi pe care le-a făcut de-a lungul carierei, peste 20.000 de kilometri repetați. S-a reapucat de sport după o perioadă mai lungă  de pauză.

„Redescoperise pasiunea de a bicicli dupa 30 de ani de pauza… Acum doua saptamani terminase in mai putin de 50 de ore cei 600 de km cu peste 10000 de metri diferenta de nivel ai traseului Super Randonnee „Romanian TransCarpathians Epic”, singura, intalnind si ursul la cascada Balea, noaptea. Era practic prima ei tura oficiala din acest an dupa cea pe echipe, Fleche Romania.

In acest weekend, plecase sa incerce sa vada cum este tot singura pe un alt traseu Super Randonnee, „Banat Mountains Epic”.

Daca nu s-ar fi intamplat tragedia, ar fi terminat probabil sub 48 de ore cei 619 km cu peste 10000 de metri diferenta de nivel. Mai avea doar o coborare si vreo 13 km din traseu…

Sunt convins ca mai avea multe de scris in istoria ciclismului de anduranta romanesc.
Cristina, drum bun si lant intins printre stele!”, a scris Iulian Ene, președintele Asociației Adevărații Veloprieteni. pe pagina sa de Facebook.

Publicat: 09 Sep. 2020, 08:27 Arhiva
Pe aceeași temă