Concertele și festivalurile cu peste 1.000 de persoane, interzise pe tot parcursul verii

Publicat: 29 May. 2020, 12:21 Arhiva
Concertele și festivalurile cu peste 1.000 de persoane, interzise pe tot parcursul verii

Un proiect de lege privind desfăşurarea evenimentelor cultural-artistice în contextul epidemiei de COVID-19 interzice organizarea concertelor şi festivalurilor cu peste 1.000 de participanţi în România. Proiectul este în dezbatere pe site-ul Ministerului Culturii.

Astfel, Ministerul Culturii răspunde problemelor semnalate de organizatorii de evenimente artistice sau culturale din România, care erau blocați de lipsa unei decizii luate de autoritățile administrației publice.

Proiectul de lege își propune să ofere un cadru de ”predictibilitate cu privire la organizarea acestor evenimente de interes atât pentru furnizorii de servicii, cât și pentru participanți”, stabilind limita numărului de participanți dincolo de care organizarea unui eveniment este interzis pe timpul verii.

”Până la data de 31 august 2020, este interzisă organizarea evenimentelor, festivalurilor și manifestărilor culturale, artistice la care sunt prezenți mai mult de 1.000 de participanți simultan, atât în spații închise, cât și în aer liber, indiferent dacă accesul este gratuit sau cu plata biletului”, se arată în proiectul de lege supus dezbaterii pe site-ul Ministerului Culturii.

Distanța de 2 metri este insuficientă! Experții demontează avertismentul OMS

Într-un articol publicat în revista Science, 3 experţii au solicitat „testarea pe scară largă”, pentru a găsi cazurile asimptomatice şi spun că purtarea de măştii este esenţială pentru a controla răspândirea virusului.

Ei au dat exemple ţări precum Singapore, Hong Kong şi Taiwan unde toată lumea poartă mască.

„Datele arată că noul coronavirus se răspândeşte în mod silenţios în aerosolii exhalaţi de persoanele asimptomatice care sunt extrem de contagioase”, au scris Chia Wang de la Universitatea Naţională Sun Yat-sen din Taiwan şi Kimberly Prather şi Dr. Robert Schooley de la Universitatea din California, San Diego, relatează Medifax.

Publicat: 29 May. 2020, 12:21 Arhiva
Pe aceeași temă