Cine a fost, de fapt, Răzvan Ciobanu. Secretul despre studiile sale. Puțini știu asta

Publicat: 08 iun. 2020, 12:45 Autor: Ionita Nicoleta Vedete
Cine a fost, de fapt, Răzvan Ciobanu. Secretul despre studiile sale. Puțini știu asta

Răzvan Ciobanu a decedat pe 29 aprilie anul trecut, în urma unui accident rutier. Deși era un designer celebru, puțină lume știe ce studii avea, de fapt, acesta. Răzvan Ciobanu avea 43 de ani când a încetat din viață.

Ce studii avea Răzvan Ciobanu

Răzvan Ciobanu era unul dintre cei mai apreciați designeri din România. Născut în Constanța, acesta a cochetat cu moda încă din adolescență. Prima prezentare de modă pe care a avut-o a fost la vârsta de doar 19 ani. Alături de Irina Schrotter, dar și de alți designeri cunoscuți, Răzvan Ciobanu avea să impresioneze la expoziția internațională ”The Train”, care a avut loc în 2007, la New York.

Doi ani mai târziu, Răzvan Ciobanu a lansat o colecție de primăvară-vară, numită sugestiv ”Rochia”, care a fost extrem de apreciată de către criticii de modă. Astfel, ușor, ușor, designerul a reușit să-și facă un nume în dificila industrie a creatorilor de modă. S-a mutat și în afara țării, unde a colaborat cu mai multe branduri celebre, cum ar fi Lowe, Westwood, Armand Basi sau Zara.

Totuși, nu multă lume știe ce studii a făcut, de fapt, Răzvan Ciobanu. Pasionat încă de mic de tot ce ține de artă și creație, acesta s-a înscris la Facultatea de Arte Plastice din București. Un singur an au durat însă studiile la această instituție, după care designerul a decis să facă aceeași facultate, dar la Timișoara. După încă un an și jumătate, a revenit la București.

În acel moment, Răzvan Ciobanu s-a reprofilat oarecum și a decis să aleagă secția de Pictură. Nu a reușit însă să-și ducă la bun sfârșit studiile. A abandonat facultatea în anul al IV-lea, fără să apuce să-și ia licența și s-a dedicat în totalitate modei și creațiilor vestimentare.

Răzvan Ciobanu a murit într-un accident rutier

Pe 29 aprilie 2019, în a doua zi de Paște, o veste cumplită avea să cutremure lumea modei din România. Răzvan Ciobanu își pierduse viața, în urma unui accident rutier. Mașina pe care o conducea a ieșit de pe șosea și s-a izbit violent de mai mulți pomi. Impactul a fost atât de puternic, încât designerul a fost proiectat prin parbriz.

Răzvan Ciobanu se întorcea la București, după ce petrecuse într-un club din Mamaia. În urma anchetei, polițiștii au stabilit că acesta nu purta centura de siguranță. În plus, rezultatele autopsiei au relevat faptul că în momentul accidentului, designerul consumase substanțe interzise de lege.

În luna decembrie a anului trecut, procurorii au închis dosarul accidentului care a dus la moartea lui Răzvan Ciobanu. Concluziile au fost că designerul și-a pierdut viața din cauza hemoragiei puternice. Deși fusese începută și o urmărire penală împotriva lui, pentru conducere sub influența substanțelor interzise, procurorii au renunțat la aceasta, din cauza faptului că designerul și-a pierdut viața.

Publicat: 08 iun. 2020, 12:45 Autor: Ionita Nicoleta Vedete
Pe aceeași temă