Cele mai sigure destinații de vacanță. Rafila: „E mai puțin probabil să ne îmbolnăvim acolo decât în țară”

Publicat: 03 iun. 2020, 14:27 Autor: Elena Arhiva
Cele mai sigure destinații de vacanță. Rafila: E mai puțin probabil să ne îmbolnăvim acolo decât în țară

Cele mai sigure destinații de vacanță, dintre cele preferate de români, au fost dezvăluite de profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS și președintele Societății Române de Microbiologie.

În România, potrivit profesorului Alexandru Rafila, rata de transmitere a coronavirusului se menține în jurul valorii de 0,9, ca în multe state din Uniunea Europeană, dar „orice călătorie suplimentară poate să afecteze cifrele”.

Totuși, potrivit profesorului, este mai puțin probabil să ne îmbolnăvim în Grecia sau Bulgaria, dacă mergem în vacanță acolo, decât în România.

„E mai puțin probabil să ne îmbolnăvim acolo decât în țară. Deplasările în marea majoritate vor fi cu autoturisme individuale, ceea ce limitează transmiterea infecției. La începutul pandemiei multe dintre cazuri au fost semnalate în călătoria pe această rută (aviatică, n.red.), nu știu dacă din avion, dar cu siguranță în aeroport sunt puncte nevralgice”, a subliniat el.

Profesorul Alexandru Rafila: „Nu trebuie să renunțăm la măsurile de protecție individuală”

Profesorul Alexandru Rafila a mai spus că „este foarte bine că cifrele sunt în scădere” în România, dar că acest lucru „nu înseamnă că trebuie să renunțăm la măsurile de protecție individuală și să revenim la un comportament care poate favoriza transmiterea virusului”.

„Nu există niciun fel de informație obiectivă care să arate că transmisibilitatea e mai mică în această perioadă. E posibil ca sezonul cald să afecteze transmisibilitatea, dar virusul în sine nu și-a schimbat caracteristicile. E mult mai important să rămânem pe trend descendent decât să facem experimente, prin care renunțăm la măsurile de protecție și să constatăm eventual că apar focare”, a subliniat el, la Digi24.

Publicat: 03 iun. 2020, 14:27 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă