Cel mai celebru scandal in care e implicat Facebook! Tabloul cu o femeie nud le-a fost total interzis internautilor. De ce

Publicat: 28 nov. 2018, 14:07 Autor: madalina m. Viral

Facebook nu le da voie internautilor sa priveasca un tablou in care apare o femeie nud.

Scandalul imens in care e implicat Facebook e unul dintre cele mai celebre de acest tip. Un portret in care e infatisata o femeie nud, si, in special partile intime ale acesteia, le-a fost complet interzis utilizatorilor retelei sociale.

Mai exact, cazul care a starnit foarte multe intrigi s-a petrecut cu aproximativ trei ani in urma. A fost considerat unul dintre marile mistere din lumea artei si le-a creat anumite probleme reprezentantilor Facebook.

Imaginea cu o femeie nud le-a fost total interzisa internautilor

Cazul unui portret in care apare o femeie nud, cu partile intime la vedere, a fost rezolvat. Cu trei ani in urma, o pictura celebra din secolul al XIX-lea a devenit subiectul unui proces foarte complicat, ce a implicat si Facebook.

Un profesor francez a dat in judecata reteaua sociala si sustinea ca dreptul sau la libera exprimare i-a fost incalcat. Asta deoarece Facebook nu poate sa faca distinctia dintre arta si pornografie.

Barbatul postase o imagine in care aparea celebra pictura „L’Origine du Monde”, ce poarta semnatura artistului Gustave Courbet. Tabloul portretizeaza o femeie nud, in special partile intime ale acesteia. Avocatul celor de la Facebook a spus atunci ca tribunalul francez nu avea competente in acel caz.

Imaginea cu o femeie nud le-a fost total interzisa internautilor

Profesorul acceptase termenii si conditiile retelei sociale, atunci cand si-a facut un cont, fiind precizat ca plangerile impotriva companiei se judeca doar in California, Statele Unite.

Cel mai celebru scandal in care e implicat Facebook a luat o noua intorsatura, atunci cand tribunalul din Franta a decis ca acea clauza era una abuziva, dar si ca barbatul urma sa primeasca daune de 20.000 de euro. Intre timp, a fost aflata si identitatea modelului care a pozat pentru pictura scandaloasa.

Acea femeie nud din imagine ar fi fost o dansatoare pariziana de balet, pe nume Constance Queniaux, sustin expertii. Timp de foarte multi ani, s-a crezut ca in tablou apare iubita lui Courbet, modelul Joanna Hiffernan, care intretinea relatii intime si cu prietenul pictorului, un artist american pe nume James Whistler, noteaza playtech.ro.

Publicat: 28 nov. 2018, 14:07 Autor: madalina m. Viral
Pe aceeași temă
×