Cea mai celebra poza cu Pamantul! A fost facuta din greseala de pe Luna de trei astronauti

Publicat: 01 Jan. 2019, 10:35 Life

Celebra fotografie in care e imortalizat rasaritul Pamantului de pe orbita Lunii a fost rezultatul inspiratiei de moment a trei astronauti.

Cea mai celebra poza cu Pamantul a fost realizata din pura intamplare! In timp ce pe planeta noastra se sarbatorea ajunul Craciunului, in 1968, trei astronauti americani erau protagonistii unui moment istoric pentru explorarea spatiului cosmic. Frank Borman, William Anders si Jim Lovell au fost primii oameni care au survolat orbita Lunii, in cadrul misiunii Apollo 8.

Misiunea nu ar fi trebuit initial sa aiba vreo legatura cu Pamantul, iar astronautii aveau sarcina de a fotografia si documenta suprafata Lunii, pe parcursul a sase zile. Asa a aparut si cea mai celebra poza cu Pamantul, surprinsa in timpul acelei misiuni. La scurt timp, imaginea a devenit una dintre cele mai reprezentative, discutate si apreciate instantanee din istorie!

“Rasaritul Pamantului”, asa cum a fost intitulata fotografia, a surprins un cadru fara precedent la acel moment: Pamantul vazut partial din orbita foarte joasa a Lunii, similar cu modul in care Luna si Soarele sunt cateodata vazute de pe planeta noastra.

Continuarea articolului »

Publicat: 01 Jan. 2019, 10:35 Life
Pe aceeași temă