Ce spune Nelu Tătaru despre haosul de pe litoral! ”Nu suntem într-un sezon estival obişnuit”

Publicat: 23 Aug. 2020, 11:08 Arhiva

Litoralul arată ca un furnicar în aceste momente, chiar dacă România se află încă sub starea de alertă. Plajele sunt arhipline, șezlongurile sunt ocupate toate, iar dacă dorești să îți așezi prosopul pe nisip, trebuie să ai răbdare să găsești un loc.

Recent, Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a făcut o vizită de lucru pe litoral, fiind prima oară de la izbucnirea pandemiei de coronavirus în țară. A dorit să observe dacă turiștii respectă regulile, dar și cei care dețin puburile și localurile de la malul mării. Dar constatarea a fost alta: oamenii se distrează, regula de distanțare fizică este zero. Așa cum a declarat și Ministrul Nelu Tătaru, există o relaxare generală la malul mării.

„În general, în toate stațiunile am văzut nereguli. Populația vine, vrea relaxare la mare. Această relaxare trebuie să se desfășoare în anumite condiții. Acești agenți le au de la începutul lunii iunie.

După cum am putut vedea, pe litoral sunt anumite zone unde regulile nu se respectă. Administratorii plajelor, cu şezlonguri sau plajă de nisip, ar trebui să respecte aceste norme şi atunci vom putea vedea şi o activitate normală desfăşurată în context pandemic. Nu suntem într-un sezon estival obişnuit, nu suntem într-un sezon estival care să ne poată permite să avem aceleaşi activităţi pe care le aveam şi anul trecut”, a spus Nelu Tătaru, arată Cancan.

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru: ”Haideţi să păstrăm acea distanţare fizică”

„Când am luat aceste măsuri de relaxare, le-am luat cu anumite norme, inclusiv la plajele deschise, inclusiv la plajele private. Au fost nişte norme care trebuiau doar aplicate. Agenţii economici s-ar părea că nu au recurs la respectarea acestor reguli şi atunci vedem ce se întâmplă pe litoral.

Totuşi, recurg la aceleaşi recomandări: haideţi să păstrăm acea distanţare fizică, haideţi să păstrăm acea – am văzut astăzi dimineaţă în Constanţa – acel port al măştii în locurile aglomerate, în locurile închise! Sunt momente când poate unii dintre noi uităm. Haideţi să ne reamintim şi să purtăm această mască!”, a mai continuat oficialul.

Publicat: 23 Aug. 2020, 11:08 Arhiva
Pe aceeași temă