Ministrul Sănătății Nelu Tătaru: „Suntem în cea de-a doua cocoaşă a primului val pandemic”

Publicat: 19 Aug. 2020, 11:03 Arhiva

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru susține că observă o scădere a mediei de vârstă a persoanelor care contactează virusul periculos venit din China. De asemenea, oficialul a mai constatat și o creștere a numărului de cazuri grave în rândul persoanelor tinere.

Ministrul Nelu Tătaru declară că ne aflăm în cea de-a doua fază sau a doua cocoașă a primului val de pandemie de coronavirus.

„Suntem în cea de-a doua fază sau a doua cocoaşă a primului val pandemic. După cum aţi putut vedea, în ultima săptămână, se încearcă o stabilizare a numărului de cazuri având acel platou în fierăstrău. Nu ţine doar de noi ca şi sistem medical, iar această pandemie nu se tranşează în spital. Această pandemie se tranşează în prespital. (…) Respectarea unor reguli va duce la scăderea transmiterii în comunitate şi la scăderea numărului de cazuri. În ultima perioadă, avem o scădere a mediei de vârstă a cazurilor infectate, după cum avem şi o creştere a a numărului de cazuri grave la persoane relativ tinere”, a spus Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății, arată Digi24.

Potrivit reprezentanților Organizației Mondiale a Sănătății, persoanele care se încadrează în intervalul de vârstă 20 – 50 de ani, fie că sunt asimptomatice sau nu, pot răspândi virusul fără să știe.

„Acest lucru creşte riscul răspândirii virusului la persoanele cele mai vulnerabile, la vârstnici, bolnavi cronici, oameni care locuiesc în zone urbane dens populate şi în cele rurale izolate”, spune Takeshi Kasai, directorul regional al OMS pentru Pacificul de Vest.

Ieri, Capitala a fost pe primul loc la numărul de infectări cu noul coronavirus

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, România a înregistrat ieri, în 24 de ore, 1014 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. De asemenea, au fost înregistrate și 45 de decese. Au fost prelucrate 21.289 de teste la nivel național. La Terapie Intensivă se află internați 479 de pacienți.

La nivel de județ, în Municipiul București au fost înregistrate 135 de cazuri noi de îmbolnăvire cu noul coronavirus, fiind pe primul loc. Apoi, Capitala a fost urmată de județul Vaslui, cu 69 de cazuri noi, dar și de județul Prahova, cu 49 de cazuri noi confirmate.

Publicat: 19 Aug. 2020, 11:03 Arhiva
Pe aceeași temă