Ce spune medicul Beatrice Mahler despre purtarea măștii după vaccinare

Publicat: 18 Jan. 2021, 14:53 Arhiva
Ce spune medicul Beatrice Mahler despre purtarea măștii după vaccinare

Managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, a precizat, la Digi24, că nivel de transmitere comunitar este încă ridicat și nu ar trebui să renunțăm la mască, chiar dacă ne vaccinăm. 

„Deocamdată, suntem la un nivel de transmitere comunitar ridicat și există o fereastră de timp pentru care nu există timp în spate, fereastră de timp de la care virusul intră în corp și momentul la care imunitatea noastră reușește să răspundă. 

Nu se știe dacă în acea fereastră virusul nu reușește să se multiplice, astfel încât persoanele care contactează virusul să fie o sursă de infectare. Până avem răspuns la această întrebare e bine să purtăm masca. Sunt convinsă că în acest an vom primi multe răspunsuri în privința imunității care răspund și acționează la agresiunea virală, în contact cu un nou virus”, a spus medicul.

Și medicul Adrian Streinu Cercel a precizat că dacă renunțăm la mască, este posibil să luăm virusul și să îl dăm celor care nu sunt imunizați.  „Masca va fi obligatorie categoric până în 2022. Vaccinul ne protejează pe dinăuntru, nu la nivelul mucoaselor. Dacă dăm masca jos, e posibil să luăm virusul și să îl dăm celor care nu sunt imunizați”.

1.509 de noi cazuri în ultimele 24 de ore – crește rata de pozitivare

În ultimele 24 de ore au fost raportate 1.509 cazuri noi de COVID-19, din 8.901 teste efectuate, PCR și teste rapide. Până astăzi, 18 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 695.153 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).
625.449 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.509 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 18 Jan. 2021, 14:53 Arhiva
Pe aceeași temă