Ce spune dr. Emilian Imbri despre carantină și pașaportul Covid

Publicat: 24 Mar. 2021, 08:15 Arhiva

Carantină și pașaportul Covid. Specialistul Emilian Imbri a făcut noi declarații în legătură cu măsurile de carantinare, dar și despre pașaportul Covid. Managerul Institutului ”Victor Babeș” din București susține faptul că există posibilitatea să crească riscul de transmitere a noilor tulpini ale Sars-CoV-2.

Doctorul Emilian Imbri a vorbit la ”Realitatea de București” despre pașaportul Covid, care ar crește riscul de transmitere a noilor tulpini ale coronavirusului. De asemenea, a făcut câteva precizări referitoare și la carantină.

”Indiferent ce faci, dacă le introduci, lumea va pleca. Cei care au făcut vaccinul pot fi purtători, vom duce și vom aduce o tulpină cu o altă caracteristică. Atunci, mergem pe ceea ce a spus un savant, că am intrat în ”era pandemiilor”. Că mergem din pandemie în pademie sau trecem o perioadă și doar schimbăm virusul e același lucru. Noi nu avem răbdare un an, nu suntem croiți să rezistăm. Carantina națională ar face să crească și mai mult nemulțumirile și manifestările violente. Numărul infectărilor va crește oricum. (…)

Situația a fost sub control din februarie până în iunie anul trecut, pentru că am avut cooperarea tuturor instituțiilor statului și a populației. În momentul ăsta, nici instituțiile nu mai comunică între ele, nici populația nu mai face ce ar trebui de la sine putere”, a spus medicul.

Carantină și pașaportul Covid. Dr. Emilian Imbri: ”Dacă gândim așa, orice carantină este inutilă”

”Nu se poate să nu-ți pese că, în definitiv, nu îți pasă de tine. Dacă mergi pe ideea că, orice ar fi, eu mă duc să mă distrez că m-am săturat, înseamnă că de ceilalți nici nu poate fi vorba să îți pese. Dacă gândim așa, orice carantină este inutilă. Poporul român este un popor educat, dar educat să trăiască cum vrea el. Mă mândresc cu acest lucru, dar nu ne prinde bine în perioada asta”, a mai spus specialistul, potrivit realitatea.net.

Specialistul: ”Bucureștiul mai mult ca sigur se va închide”

Pe de altă parte, specialistul susține că Bucureștiul se va închide, având în vedere situația în care ne aflăm: ”Bucureştiul mai mult ca sigur se va închide. Va fi mai rău decât ce a fost. Vor fi pacienţi mai mulţi şi cu simptomatologie mai gravă. Situaţia nu mai este sub control. Trebuie luate măsuri mult mai stricte, nepopulare. Va fi un tsunami al infectărilor. Nu mai e timp de şovăială”.

”Noi nu ne mai gândim la ziua de azi, noi ne gândim, deja, la Paşti. «Vai de mine ce dezastru va fi că vom fi obligaţi, dar nu o să respectăm!» Deja ai satisfacţia că de Paşti nu o să respecţi. Nu ne gândim că sunt pline terapiile intensive, că sunt pline spitalele”, a mai spus medicul, arată Adevărul.ro.

Sursă foto: pixabay

Publicat: 24 Mar. 2021, 08:15 Arhiva
Pe aceeași temă