Emilian Imbri: „Sigur că a închide Capitala ar fi un lucru bun”

Publicat: 22 Mar. 2021, 08:35 Arhiva

Specialistul Emilian Imbri a declarat faptul că Bucureștiul și alte orașe, dacă ar intra în lockdown, ar reprezenta o mișcare bună. Totuși, mai multe localități din jurul Capitalei au intrat în carantină, după ce numărul de persoane infectate a crescut destul de mult în ultima perioadă.

Expertul în sănătate, Emilian Imbri, spune că în țara noastră se află acum două tabere: „cei care încearcă să mai apere ce putem să apărăm ca să nu murim foarte mulți” și cea „alcătuită din virus și aliații lui”. Specialistul susține că ar fi bine ca autoritățile să închidă atât Capitala, cât și alte orașe.

„Sigur că a închide Capitala ar fi un lucru bun. Nu numai Capitala, ci și alte orașe, dar știți cum ar fi un lucru bun? Dacă termenul de carantină ar fi înțeles de către cei care vor încerca să îl aplice. Nu va încerca nimeni să aplice. Termenul respectiv este un termen cu o definiție foarte strictă. (…) Am spus de foarte multe ori că sunt lucruri pe care trebuie să le înțelegem și să le credem. Eu nu am studii științifice, așa cum nici ceilalți, care combat, nu au studii științifice la bază, care să poată să susțină un lucru simplu. Eu vă spun așa, ca un om bătrân, acest virus este un virus inteligent, este un virus care ne pândește, ne studiază și ne atacă atunci când vrea el, nu când vrem noi”, a declarat dr. Emilian Imbri, la B1TV.

Emilian Imbri: ”Asta este cel mai cumplit lucru care se întâmplă într-o țară, ca virusul să își găsească aliați”

„În momentul de față, România are mai multe tabere – două sunt, de fapt. O tabără care încearcă să mai apere ce mai putem să apărăm ca să nu murim foarte mulți, și o tabără care este alcătuită din virus și aliații lui. Asta este cel mai cumplit lucru care se întâmplă într-o țară, ca virusul să își găsească aliați. Aliații virusului sunt români de-ai noștri, care vociferează, ies în stradă, îndeamnă, incită, fără să realizeze că de fapt, dacă tu ca persoană nu vrei să porți mască, fă-o. Așa cum cineva spunea în seara asta pe un post de televiziune, eu merg acolo și îmi asum răspunderea și plătesc și amendă, dar eu fac ce vreau. Fă treaba asta! Nu incita, nu chema mai multă lume lângă tine, pentru că atunci când ești pe o anumită poziție și când dorești să te afirmi înseamnă că ai ceva în spate. Persoana care cheamă, incită, mulțumește și public într-o televiziune pentru că nu este singură și că este susținută, înseamnă că în spate ai televiziuni care te susținut și oameni care răspund la chemarea ta”, a adăugat Emilian Imbri, arată Alephnews.

sursă foto: Pixabay

Publicat: 22 Mar. 2021, 08:35 Arhiva
Pe aceeași temă