Florin Cîțu: ”Nu ar trebui să existe această discuție despre valul patru în România”

Publicat: 18 Jun. 2021, 09:00 Arhiva

Florin Cîțu, Premierul României, a făcut o serie de declarații referitoare la cel de-al patrulea val de infectări cu noul coronavirus care ar putea veni în țara noastră. Oficialul susține faptul că „nu ar trebui să existe o discuție” în acest sens.

Potrivit declarațiilor lui Florin Cîțu, Premierul României, în toamnă nu ar trebui ca țara noastră să se confrunte cu un noul val de infectări cu noul coronavirus, adică sosirea celui de-al patrulea val de coronavirus. Recent, oficialul a mers în vizită la Alba Iulia, acolo unde a și făcut o serie de declarații în acest sens.

„Este clar că până aici, noi, ca guvern, am făcut cam tot ce se putea face. Avem dozele de vaccin, cine vrea să se vaccineze în România astăzi. Am fost prima țară din Uniunea Europeană unde te poți vaccina fără niciun fel de programare. Deci alegi cu ce vaccin dorești să te vaccinezi și mergi să te vaccinezi. Deci, din punctul de vedere al guvernului am făcut tot ceea ce voiam să facem ca să avem această campanie de vaccinare de succes. Nu este vorba despre un succes al campaniei de vaccinare a guvernului, este vorba de o campanie pentru viață, despre asta vorbim”, a spus oficialul.

”Este o campanie de revenire la normalitate. Doar prin vaccinare putem să revenim la normalitate. Tot aud prin spațiul public discuții despre valul patru. N-ar trebui să avem aceste discuții! În România, astăzi, avem dozele de vaccin necesare să se vaccineze toată lumea. Nu ar trebui să existe această discuție despre valul patru în România. Vrem să ne vaccinăm, nu este obligatoriu, dar dacă ne vaccinăm nu mai avem valul patru. Acest val patru există doar dacă noi nu vrem să ne vaccinăm”, a continuat Florin Cîțu, scrie Cancan.

Bilanț coronavirus România. 87 de cazuri noi și 87 de decese

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 87 de cazuri noi de infectare și 87 de decese, o parte dintre acestea fiind neînregistrate din anul 2020. La ATI sunt internate 186 de persoane.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.168.419 teste RT-PCR și 1.324.035 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 17.509 teste RT-PCR (9.295 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 8.214 la cerere) și 9.942 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 2.678 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 1.228 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 21.449 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 73 de persoane.

sursă foto: Pixabay

Publicat: 18 Jun. 2021, 09:00 Arhiva
Pe aceeași temă