Ce spune Valeriu Gheorghiță despre cel de-al patrulea val pandemic: ”Cred că discuţia asupra valului patru nu este dacă vine, ci când vine”

Publicat: 08 iul. 2021, 09:34 Autor: Andreea Voicu Arhiva

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a făcut o serie de declarații în cursul serii de miercuri, făcând referire și la cel de-al patrulea val pandemic. Bărbatul susține faptul că fără creșterea ratei vaccinării, vom putea avea o creștere a numărului de persoane care se infectează cu tulpinile coronavirusului.

Coordonatorul campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiță, a făcut o serie de declarații în cursul serii de miercuri referitoare la situația pandemică din țară, dar și despre rata de vaccinare împotriva noului coronavirus, virusul chinezesc. Specialistul susține faptul că dacă rata vaccinării nu va crește, atunci numărul de persoane care se vor îmbolnăvi cu acest virus se va afla pe o pantă ascendentă.

”Este cât se poate de clar că, fără a creşte rata vaccinării, numărul de persoane vaccinate, va fi foarte greu să evităm mai târziu o creştere a numărului de cazuri. Decesele care s-au înregistrat, 99%, sunt la persoane nevaccinate. Aici ne aduce ca beneficii foarte mari vaccinarea, pentru că limităm consecinţele aceste pandemii – oameni care ajung în spital, oameni care fac forme grave de boală şi oameni care-şi pierd viaţa”, a declarat, miercuri seară, la Digi 24, Valeriu Gheorghiţă.

Valeriu Gheorghiță a vorbit despre cel de-al patrulea val pandemic

Valeriu Gheorghiță susține că dacă persoanele se vaccinează, sunt mai protejate în fața virusului. Mai mult decât atât, până în acest moment nu s-a ajuns la imunizarea în masă.

”Un bolnav infectat cu tulpina Delta poate îmbolnăvi alte 6-7 persoane (…) Datele arată deja că sunt multe ţări în care tulpina Delta a devenit dominantă. Nu am ajuns la imunizarea în masă (…) din păcate, mai ales la varianta Delta, imunitatea dobândită ca urmare a trecerii prin boală nu oferă suficientă protecţie, 20 – 50% dintre persoane au risc să se infecteze. Cu cât rata de vaccinare este mai redusă, cu atât viteza de propagare a acestei noi variante este mai mare”, a spus oficialul, arată hotnews.ro.

Întrebat despre valul patru, Valeriu Gheorghiţă a spus: ”Cred că discuţia asupra valului patru nu este dacă vine, ci când vine şi care va fi amploarea lui. Mi-aş dori să ne înşelăm cu toţii”.

sursă foto: Captură video Youtube

Publicat: 08 iul. 2021, 09:34 Autor: Andreea Voicu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă