Valeriu Gheorghiță trage un semnal de alarmă. Motivul pentru care nu se mai vaccinează românii

Publicat: 23 iun. 2021, 09:15 Autor: Elena Arhiva
Valeriu Gheorghiță trage un semnal de alarmă. Motivul pentru care nu se mai vaccinează românii

De ce nu se mai vaccinează românii? Ținta de 10 milioane de oameni imunizați până în toamnă, cel mai probabil, nu va fi atinsă. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, spune că românii au alte priorități și au pus vaccinarea într-un plan secund.

„Nu trebuie să credem că dacă numărul vaccinărilor a scăzut asta va fi evoluția până la lunile următoare, se pot schimbă repede lucrurile”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță susține că nouă tulpină Delta va deveni în următoarele luni dominantă la nivel global.

„Este un avertisment al OMS că Delta faptul că va deveni dominată, nu dacă vine ci când vine, suntem toți conștienți că se va extinde la nivel populațional”, a mai explicat medicul.

Coordonatorul campaniile de vaccinare anunță că vaccinurile disponibile în prezent împotriva Sars Cov-2 sunt eficiente și împotriva noii tulpini Delta, iar răspunsul imun după vaccinare este foarte posibil să se extindă la o perioadă chiar mai mare de un an.

„Eficientă schemelor de vaccinare pt noile variante că DELTA, datele arată foarte bine, se menține rezistență de 90%. Durata/menținerea răspunsului imun, avem datele publicate la 6 luni, care arată foarte probabil că va fi mai mare de 12 luni”, a concluzionat Gheorghiță.

41 de noi cazuri în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore au fost 41 de cazuri noi COVID-19, din 17.599 de teste efectuate. Până astăzi, 22 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.080.323 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

1.045.303 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 41 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 23 iun. 2021, 09:15 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă