Ce se întâmplă după 1 iunie? Ludovic Orban a făcut anunțul

Publicat: 25 May. 2020, 08:33 Arhiva
Ce se întâmplă după 1 iunie? Ludovic Orban a făcut anunțul

Ludovic Orban a făcut duminică declarații cu privire la posibilitatea de ridicare a altui val de restricții în România, după data de 1 iunie.

Premierul a declarat că împreuncă cu colegii pregătesc actele pentru a doua relaxare, în ședința de guvern de săptămâna viitoare, relatează antena3.ro.

”Avem de pregătit actele după 1 iunie”, a spus Orban.

În urma cu o săptămână Orban vorbea despre redeschiderea teraselor și evenimentelor în aer liber. Rămâne de văzut ce decizii va lua Executivul.

„În următoarea perioadă, toate ministerele trebuie să fie mobilizate la maximum. Poliția, inclusiv cea locală, va trebui să se implice pentru respectarea regulilor. Majoritatea oamenilor au respectat regulite. Trebuie sa-i ferim de o minitoritate care se pare că nu inteleg, care sfidează regulile. Trebuie sa fim de partea oamenilor corecți, responsabili. Cu cât controlăm mai bine răspândirea virusului, cu atât șansa de a reveni la normal e mai mare. Va trebui ca până la 1 iunie să nu genereze o creștere semnifcativă a numărului de persoane infectate. Ca atare, în baza legii – avem la dispoziție toate instrumentele – inclusiv amenzile. Am rămas siderat… până acum ne acuzau că dăm amenzi, acum că de ce nu dăm”, a spus premierul.

213 persoane pozitive în ultimele 24 de ore

Până pe 24 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 18.070 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 11.399 au fost declarate vindecate și externate.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 213 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 188 de pacienți.  Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 6.973 de  persoane. Alte 60.423 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.  Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 368.482 de teste.

Publicat: 25 May. 2020, 08:33 Arhiva
Pe aceeași temă