Ce se întâmplă, de fapt, dacă te speli pe cap cu bicarbonat de sodiu timp de o lună

Publicat: 07 ian. 2020, 15:10 Autor: alina.serea Life
Ce se întâmplă, de fapt, dacă te speli pe cap cu bicarbonat de sodiu timp de o lună

Te întrebi ce se întâmplă dacă te speli pe cap cu bicarbonat de sodiu? Ei bine, efectele ”pudrei magice” din bucătărie sunt numeroase și poate fi folosită oricând în șampon, pentru anumite tipuri de păr.

Bicarbonatul de sodiu are, printre altele, o mulțime de beneficii pentru păr și poate fi folosit în șampon. În plus, este accesibil ca preț și ușor de folosit.

Beneficii bicarbonat de sodiu. Ce se întâmplă dacă te speli pe cap cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu a ajuns să fie considerat o adevărată minune și asta pentru că poate fi utilizat în nenumărate scopuri. Dincolo de întrebuințările sale în bucătărie și la curățenie, bicarbonatul de sodiu poate fi folosit pentru slăbit sau în cosmetică. În ceea ce privește părul, acesta pare să aibă foarte multe beneficii, putând fi chiar adăugat în șampon. Pentru ca rezultatele să fie vizibile, acesta trebuie folosit minimum o lună de zile.

Bicarbonat de sodiu pentru creșterea părului

Dacă vrei să apelezi la acest truc pentru creşterea părului cu bicarbonat de sodiu, mixează o parte de bicarbonat de sodiu şi trei părţi cu apă într-un bol. Dacă ai părul peste umeri,trebuie să măreşti cantitatea la trei linguri de praf şi nouă de apă. Aplică amestecul pe părul ud sau chiar uscat şi masează de la rădăcini la vârfuri. Lasă să acţioneze trei minute şi apoi clăteşte-te cu apă călâie.

Ca să îndepărtezi orice urmă de murdărie ,la final acoperă părul cu un jet de apă caldă. Cu oţet de mere te clăteşti şi gata, poţi usca părul după cum doreşti. Ca să aplici oţetul de mere, foloseşte o parte de oţet şi patru de apă.

Înlocuiește-ți șamponul cu acest amestec și părul tău va arăta mai bine ca niciodată. Pentru rezultate mai bine, aplică acest tratament o dată la câteva zile, timp de patru săptămâni!

Citește și: Bicarbonatul de sodiu și uleiul de ricin, ingrediente simple, dar care luptă cu peste 25 de boli și afecțiuni

Șampon cu bicarbonat de sodiu pentru păr gras

Dacă nu vrei să renunţi la şamponul tău, poţi adăuga patru linguri de pulbere de bicarbonat de sodiu în şamponul tău şi vei observa că după fiecare spălare, părul tău va fi mai sănătos. În plus, vei scăpa de aspectul de păr gras. Mai mult decât atât, vei pune pe fugă şi mătreaţa care este atât de inestetică.

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit, de asemenea, și pe post de șampon uscat. Aplicat pe rădăcina firelor de păr, bicarbonatul de sodiu absoarbe sebumul în exces. Folosește mișcări circulare pentru a masă scalpul după aplicarea bicarbonatului de sodiu, pentru a te asigură că acesta acționează pe întreagă suprafața a scalpului.

Folosit pe post de șampon uscat, bicarbonatul de sodiu nu numai că absoarbe sebumul în exces, însă oferă și un plus de volum părului tău.

Citește și: Cum cureti covoare cu bicarbonat de sodiu! Uita de solutiile periculoase si aplica o metoda naturala!

Bicarbonat de sodiu pentru păr vospit

Bicarbonatul de sodiu nu este recomandat pentru părul vopsit, decât în cazul în care vrei să-ți deschizi culoarea deja obținută.

Pentru asta, amestecă într-un bol cantităţi egale de şampon şi bicarbonat de sodiu. Foloseşte lingura pentru a obţine un amestec omogen. Masează uşor părul cu pasta obţinută şi las-o apoi să acţioneze preţ de 10 minute. Clăteşte apoi părul şi degresează-l tot cu şampon antimătreaţă. La final, foloseşte un balsam care nu necesită clătire, pentru a te asigura că părul tău este hidratat corespunzător.

Publicat: 07 ian. 2020, 15:10 Autor: alina.serea Life
Pe aceeași temă