Trucuri pentru epilare, cu bicarbonat de sodiu. Soluțiile care fac minuni

Publicat: 14 iul. 2020, 09:36 Autor: Ionita Nicoleta General
Trucuri pentru epilare, cu bicarbonat de sodiu. Soluțiile care fac minuni

Epilatul reprezintă una dintre problemele care le dau cele mai mari bătăi de cap femeilor. Există însă câteva trucuri cu bicarbonat de sodiu, pentru ca această procedură să devină mai plăcută. Apelați cu încredere la acest ingredient, recunoscut pentru multiplele sale beneficii.

Cum te epilezi cu bicarbonat de sodiu

Orice femeie știe că există foarte multe metode de epilare, unele mai dureroase, altele mai puțin dureroase. Totuși, nu toate au efectul dorit, și anume o piele fină pentru cât mai mult timp. În plus, pot apărea iritațiile sau firele de păr crescute pe sub piele, care au un aspect inestetic.

Dacă v-ați săturat de aceste probleme, dar și de vizitele la saloanele de cosmetică, puteți scăpa de părul nedorit apelând la soluții naturale. Aici vine în ajutor deja celebrul bicarbonat de sodiu. Da, ați citit bine. Se știe deja că acest ingredient are foarte multe întrebuințări în cosmetică și nu numai. Astfel, bicarbonatul de sodiu poate să vă ajute chiar și la epilat.

Tot ceea ce trebuie să faceți este să amestecați 200 de ml de apă cu o lingură de bicarbonat. Mai întâi, fierbeți apa până dă în clocot, iar apoi adăugați bicarbonatul. Amestecați bine până obțineți un fel de pastă. Aplicați această compoziție pe zonele de pe corp pe care vreți să le epilați. Lăsați să acționeze peste noapte și dimineața îndepărtați amestecul de pe piele.

Repetați acest procedeu de câteva ori pe săptămână. Rezultatele vor apărea după câteva săptămâni, dar cu siguranță veți fi mulțumită.

Alte beneficii ale bicarbonatului de sodiu pe piele

Cu siguranță vi s-a întâmplat de foarte multe ori ca după epilat, în special în zona axilelor, pielea să rămână mai închisă la culoare decât pe restul corpului. Acest lucru poate crea impresia că aveți păr în zona respectivă sau că nu v-ați epilat perfect.

Puteți scăpa de această neplăcere tot cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Astfel, după ce v-ați epilat la axilă, ungeți zona respectivă cu un amestec format din apă cu bicarbonat de sodiu. Lăsați doar câteva minute să acționeze, după care clătiți-vă bine cu apă călduță. Veți observa că după doar două-trei repetări, pielea se va deschide la culoare și firele de păr care încep să crească nu vor mai fi la fel de vizibile. Acest procedeu este indicat în special persoanelor care au părul mai închis la culoare.

Bineînțeles că puteți face acest lucru și în zona intimă, mai ales dacă urmează să mergeți la plajă și observați că pielea nu mai este la fel de fină, iar firele de păr încep să vă dea bătăi de cap.

Publicat: 14 iul. 2020, 09:36 Autor: Ionita Nicoleta General
Pe aceeași temă