Cum se folosește bicarbonatul de sodiu în grădină. Ce efect are asupra pomilor și a legumelor

Publicat: 10 mai 2020, 09:28 Autor: Ionita Nicoleta General
Cum se folosește bicarbonatul de sodiu în grădină. Ce efect are asupra pomilor și a legumelor

Nu mai este niciun secret faptul că bicarbonatul de sodiu este extrem de util în casă. În caz că nu știați, acest ingredient natural este benefic și pentru plante. Folosiți-l în grădină și veți scăpa de o mulțime de probleme.

Bicarbonatul de sodiu face minuni în grădină

Visul oricărui om care locuiește la curte este să aibă o grădină perfectă, care să-i ofere oaza de liniște după o zi agitată de muncă. Ușor de zis, greu de făcut. Mai ales primăvara, când plantele au cea mai mare nevoie de atenția noastră. Dacă vreți să înlocuiți produsele pentru grădinărit din comerț cu soluții mai naturale, salvarea vine de la banalul bicarbonat de sodiu.

Acest ingredient pe care toată lumea îl are în gospodărie și-a dovedit eficacitatea atât în curățenie, cât și în tratamentele naturiste de înfrumusețare. S-a descoperit însă că este la fel de util și în grădină. Pomii, florile, dar și legumele vor avea de câștigat dacă începeți să folosiți bicarbonatul de sodiu.

În primul rând, cu ajutorul acestui praf puteți scăpa de buruienile care cresc mereu în jurul legumelor dumneavoastră sau chiar pe aleile din curte. Trebuie doar să turnați cât mai mult bicarbonat în locurile în care aveți nevoie. Înainte de asta, udați bine pământul.

De asemenea, acest ingredient este extrem de folositor și pentru a înlătura mucegaiul de pe plantele dumneavoastră. Amestecați într-o sticluță cu pulverizator apă, o lingură de bicarbonat, o lingură de ulei și puțin detergent de vase. Cu această soluție stropiți plantele săptămânal.

Bicarbonatul de sodiu vă scapă de furnici

Una dintre cele mai supărătoare probleme pentru cei care locuiesc la curte o reprezintă, fără îndoială, furnicile. Puteți scăpa însă de ele rapid și fără costuri. Amestecați bicarbonat de sodiu cu oțet și puneți această soluție în locurile în care observați prezența furnicilor.

Tot cu ajutorul bicarbonatului puteți scăpa și de omizile care invadează pomii din grădina dumneavoastră. Acestea pot fi extrem de dăunătoare pentru livadă. Ca să preveniți apariția lor, pregătiți o compoziție din bicarbonat de sodiu și făină și puneți-o pe frunzele și pe ramurile copacilor. Nici melcii nu suportă bicarbonatul de sodiu, așa că dacă vreți să nu-și facă apariția în grădina dumneavoastră, presărați acest ingredient în mai multe locuri.

În plus, o altă calitate a bicarbonatului este aceea că ajută roșiile să devină mai dulci. Puneți acest praf la rădăcina roșiilor și veți avea legume cu mult mai multă zeamă și mult mai gustoase. Și mâinile dumneavoastră pot beneficia de ajutorul bicarbonatului. După o zi de grădinărit, puteți rămâne cu pete de la verdeață. Este suficient să vă frecați mâinile cu bicarbonat și rezultatul este garantat.

Publicat: 10 mai 2020, 09:28 Autor: Ionita Nicoleta General
Pe aceeași temă