La ce ajută combinația dintre bicarbonatul de sodiu și șampon. Trucul simplu și util

Publicat: 03 mart. 2020, 17:00 Autor: Ionita Nicoleta Beauty & Style
La ce ajută combinația dintre bicarbonatul de sodiu și șampon. Trucul simplu și util

Bicarbonatul de sodiu este extrem de util atât în cosmetică, dar poate fi un ajutor de nădejde și în curățenia casei. Îl poți folosi cu încredere în combinații cu alte produse cosmetice, pentru ca ritualurile de îngrijire să devină mult mai eficiente.

Bicarbonatul te scapă de părul gras

Părul care se îngrașă prea repede reprezintă una dintre cele mai frecvente probleme ale femeilor. Excesul de sebum este cauza care duce la acest disconfort și care poate îngrășa și tenul, nu doar scalpul. Există multe produse cosmetice care pot remedia această problemă, dar de cele mai multe ori, acestea sunt destul de scumpe.

Dacă nu dispuneți de resursele financiare necesare pentru a merge la saloane, unde există proceduri pentru tratarea excesului de sebum, puteți apela cu încredere la bicarbonatul de sodiu. Este un ingredient ieftin, care se găsește în toate magazinele și este dovedit faptul că are calități extraordinare. Nu trebuie decât să amestecați șamponul pe care îl folosiți cu o linguriță de bicarbonat de sodiu. Repetați această procedură în mod regulat și veți observa că părul dumneavoastră nu se va mai îngrășa la fel de repede.

Mai mult, dacă nu aveți timp să vă spălați părul și sunteți adepta șamponului uscat, îl puteți înlocui cu succes tot cu bicarbonatul de sodiu. Puneți la rădăcina firului de păr puțin din acest ingredient și masați ușor. După aceea, pieptănați-vă, de preferat cu capul în jos.

Remediu naturist și pentru părul fără volum

Pe lângă faptul că vă ajută să scăpați de excesul de sebum, bicarbonatul de sodiu este foarte eficient și în cazul în care vă doriți mai mult volum pentru podoaba capilară. Acest ingredient face minuni în combinație cu oțetul de mere. Puneți într-un vas o lingură de bicarbonat cu trei linguri de oțet, amestecați bine și puneți această compoziție pe întreaga lungime a părului, inclusiv la rădăcină. Așteptați un minut și după aceea clătiți-vă părul. Pentru ca efectul să fie de lungă durată, este de preferat să vă spălați cu apă amestecată cu oțet de mere.

Tot bicarbonatul vă poate ajuta și să vă curățați în profunzime părul de fixativ, spumă sau diferite uleiuri. Amestecați acest ingredient în șamponul pe care îl folosiți și spălați-vă pe cap cu această soluție. Veți observa că părul dumneavoastră nu va mai fi la fel de încărcat și va deveni suplu și mătăsos. Nu este nevoie să apelați la bicarbonatul de sodiu la fiecare spălare, dar încercați să faceți acest lucru măcar o dată sau de două ori pe lună.

De asemenea, puteți folosi bicarbonatul de sodiu pentru a vă curăța peria de păr. Puneți o linguriță din acest ingredient în puțină apă și lăsați peria la înmuiat în această soluție. După doar câteva minute, clătiți-o bine cu apă.

Publicat: 03 mart. 2020, 17:00 Autor: Ionita Nicoleta Beauty & Style
Pe aceeași temă