Bicarbonat de sodiu pentru slăbit. Cum te ajută să scapi kilogramele în plus

Publicat: 10 sept. 2019, 15:18 Autor: alina.serea Retete & Diete
Bicarbonat de sodiu pentru slăbit. Cum te ajută să scapi kilogramele în plus

Bicarbonat de sodiu pentru slăbit folosesc multe persoane. Există numeroase rețete, însă trebuie acordată atenție și riscurilor ce implică această cură de slăbire.

Bicarbonat de sodiu pentru slabit- Foto pahar cu apa si bicarbonat de sodiu
Solutie de apa cu bicarbonat de sodiu pentru slabit

Cura de slăbire cu bicarbonat de sodiu este utilizată de foarte mult timp. Pe lângă persoanele care au lăudat această cură de slăbire, există și cele care au avut probleme de sănătate din cauza ei.

Medicii avertizează că nu este bine să folosim bicarbonatul de sodiu în exces, acesta fiind contraindicat persoanelor cu probleme cardiovasculare și renale. Chiar și persoanele sănătoase trebuie să fie moderate în consumul de bicarbonat de sodiu pentru slăbit.

Un lucru important de știut este că, înainte de a fi consumat, bicarbonatul de sodiu trebuie să complet dizolvat. În plus, soluțiile de bicarbonat de sodiu băute în timpul unei diete nu exclud faptul că este necesar un regim de alimentație sănătos.

Dacă nu ai probleme de sănătate și decizi să urmezi o cură de slăbire cu bicarbonate de sodiu, iată cum poți face acest lucru:

Bicarbonat de sodiu pentru slăbit. Dieta cu oțet de mere

Bicarbonatul de sodiu funcționează ca o dietă dacă este adăugat și în oțet de mere.

Cum se prepară amestecul: ai nevoie de –  2 linguri de otet de mere, 1 pahar de apă și 1 lingura bicarbonat de sodiu. Consumă această combinație câteva zile pentru a vedea cum te simți. Dacă organismul reacționează favorabil, poți ține această dietă până la 7 zile.

Bicarbonat de sodiu pentru slăbit. Dieta cu suc de lămâie

Stoarce zeama de la o lămâie într-un pahar cu apă plată, apoi adaugi bicarbonatul de sodiu. Bea acest amestec timp de maximum 14 zile. Sucul de lămâie cu bicarbonat de sodiu se consumă doar dimineața, pe stomacul gol.

Dieta cu fructe și bicarbonat de sodiu

  • 2 lămâi.
  • 2 căni de apă.
  • O cană de căpşuni.
  • O mână de mentă proaspătă.
  • O linguriţă de bicarbonat.

Stoarce zeama celor două lămâi şi combin-o cu apa, căpşunile şi menta, apoi amestecă totul bine. Ideal este să pasezi ingredientele în robotul de bucătărie. Consumă băutura obţinută de două ori pe zi timp pe toată durata dietei, sau timp de cel puţin o săptămână.

Bicarbonat de sodiu pentru slăbit. Riscuri și contraindicații

În cazul copiilor și al femeilor gravide ori care alăptează bicarbonatul de sodiu este interzis.

1 linguriță de bicarbonat de sodiu conține 1.259 mg de sodiu. Doza medie recomandată pentru un adult este de 2.000 mg de sodiu pe zi. Pentru cei cu hipertensiune arterială sau alte afecțiuni, doza este mult mai mică.

Consumat în cantități mari sau pe perioade lungi de timp, bicarbonatul de sodiu poate duce la întreruperea activității de la nivelul mușchilor, inimii și creierului. Este dăunător mai ales persoanelor care suferă de hipertensiune arterială, diabet, afecțiuni renale sau alte boli cronice.

Administrat mai multe săptămâni sau luni la rând, bicarbonatul de sodiu poate interacționa cu capacitatea corpului de a absorbi calciul. Pe termen lung, acest lucru poate duce la dezvoltarea osteoporozei, mai ales la persoanele (femeile) care au deja o dietă săracă în calciu. Mai mult, poate cauza daune la nivelul rinichilor. Căci în loc să permită corpului să absoarbă calciul, bicarbonatul de sodiu transportă o parte din el în rinichi. Odată ajuns acolo, calciul poate forma depozite, numite calculi sau pietre, care pot afecta funcția rinichilor.

Citește și: Dieta de detoxifiere a colonului! Ce alimente trebuie sa incluzi in meniul zilnic pentru o sanatate de fier!

Publicat: 10 sept. 2019, 15:18 Autor: alina.serea Retete & Diete
Pe aceeași temă