Ce se întâmplă cu persoanele decedate din cauza coronavirusului. Transmit sau nu virusul mai departe?

Publicat: 31 Mar. 2020, 12:01 Arhiva

La nivel mondial, din ce în ce mai multe persoane sunt infectate cu noul virus venit din China, Wuhan, și anume coronavirusul. Mai mult decât atât, multe persoane se întreabă dacă o persoană care a decedat din cauza coronavirusului ar mai putea da mai departe virusul ucigaș.

Potrivit Antena 3, după ce o persoană infectată cu COVID-19 moare, aceasta nu prezintă pericol din punct de vedere epidemiologic.

Conform directorului Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, pericolul de infectare este chiar la procesiunile funerare. Astfel că, în perioada aceasta, ar fi bine să se renunțe la pomeni și întruniri cu o colectivitate mare. Deci, pentru a fi mai în siguranță, ar fi bine să se renunțe la tradiționalele procesiuni funerare.

„Aici este riscul iminent de a transmite infecţia de la cel bolnav sau asimptomatic la cel sănătos”, a declarat Nicolae Furtună, transmite IPN.

„Ajutaţi medicii să vă ajute pe dumneavoastră, să depăşim această situaţie de criză. Rămâneţi acasă şi respectaţi toate recomandările venite din partea autorităţilor”, a mai spus directorul ANSP.

Bilanț negru în România. Orașul Suceava intră în carantină totală

În Ordonanța Militară nr. 6 se stipulează faptul că orașul Suceava intră în carantină totală, dar și zona limitrofă formată din 8 comune: Adâncata, Salcea, Ipotești, Bosanci, Moara, Șcheia, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei. În România s-a ajuns la un bilanț de 68 de persoane decedate din cauza coronavirusului.

Publicat: 31 Mar. 2020, 12:01 Arhiva
Pe aceeași temă