Ce nu știai despre Prințul Philip. În ce limbă era scris certificatul de naștere

Publicat: 12 Apr. 2021, 08:59 Vedete

Prințul Philip s-a stins din viață la vârsta de 99 de ani, în cursul zilei de vineri. Soțul reginei suferise o intervenție chirurgicală la inimă în urmă cu câteva săptămâni. Bărbatul a dorit să fie înmormântat fără prerogative regale, după ce în anul 2007 a renunțat la funcțiile publice. Dar iată un detaliu pe care nu îl știai despre Prințul Philip – cum arăta certificatul său de naștere.

Nu toți au avut ocazia, însă, să vadă cum arăta certificatul de naștere al Prințului Philip. Cel care i-a fost 73 de ani alături Reginei Elisabeta a II-a a fost născut în Grecia în data de 28 mai 1921, la ora 10 dimineața. Documentul, certificatul de naștere, a fost scris de mână în limba greacă Katharevousa de către un preot pe nume Spiriodon Tryfonas pe insula Corfu. Totuși, data ar fi fost, de fapt, 10 iunie 1921, deoarece ar fi fost înregistrată folosind vechiul calendar iulian, când încă era în uz la începutul secolului XX, în Grecia, arată Dailymail.

Până la moartea sa, Philip a fost cel mai longeviv consort din istoria Marii Britanii și cel mai vechi partener al unui monarh domnitor, care, în ciuda sănătății sale proaste, a participat la prima sa logodnă regală din 2021, săptămâna trecută.

Unde și-a petrecut Prințul Philip ultimele zile din viață

Ducele de Edinburgh și-a petrecut ultimele zile la castelul Windsor împreună cu soția sa, după o ședere de 28 de nopți la spital, fiind internat la jumătatea lunii februarie pentru o infecție și o afecțiune cardiacă preexistentă.

Moartea sa aruncă națiunea și familia regală în doliu și pune capăt vieții lui Philip de serviciu în Marea Britanie și Elisabeta, regina care l-a adorat încă din adolescență.

„El a fost, pur și simplu, forța mea și a rămas în toți acești ani”, a spus Majestatea Sa la banchetul de la Nunta de Aur din 1997.

„Eu și întreaga sa familie, și aceasta și multe alte țări, îi datorăm o datorie mai mare decât el pretindem vreodată, sau vom ști vreodată. Înțelept, credincios – și deseori controversat – ducele a fost cea mai mare sursă de sprijin a reginei, confidentul ei și bărbatul pe care s-a bazat mai presus de toți ceilalți”, scrie Daily Mail. 

Sursă foto: capturi video Youtube

Publicat: 12 Apr. 2021, 08:59 Vedete
Pe aceeași temă