Nu mulți știau asta! Prințul Philip a fost îndrăgostit de Delta Dunării. Ce spunea despre plaiurile românești

Publicat: 16 Apr. 2021, 12:12 Vedete

Prințul Philip a fost fermecat de țara noastră, mai ales de zona Deltei Dunării. Ducele de Edinburgh a luat parte la un summit de mediu în 2001, iar atunci a vizitat și una dintre minunățiile României: Delta! Ce spunea soțul Reginei Elisabeta a II-a despre plaiurile românești.

În anul 2001, în primăvară, Prințul Philip, Ducele de Ediburgh, a făcut o vizită României la un summit de mediu care a avut loc la București despre teme de mediu și dezvoltare durabilă în Delta Dunării și Munții Carpați. Cu această ocazie, soțul Reginei Elisabeta a II-a a și vizitat Rezervația Biosferei Delta Dunării, iar în cartea de onoare scrie chiar pe o pagină albă numele său, dovadă că a vizitat. Atunci, Prințul Philip s-a îndrăgostit de Delta Dunării, arată Adevărul.

„Iniţial mi s-a transmis că Alteţa Sa va avea la dispoziţie doar o jumătate de oră să viziteze Delta, dar a stat mai bine de o oră şi jumătate, fiind impresionat de diversitatea de păsări, Alteţa Sa fiind preşedintele Societăţii Regale pentru Protecţia Păsărilor. A fost o onoare pentru mine să-i fiu oaspete şi ghid. L-am dus pe Canalul Şontea Nouă, care derivă din Canalul 36, acolo unde era o colonie mixtă de păsări, care era izolată. Era primăvară şi era un vacarm de sunet şi culoare. Specii diferite de păsări care erau în cuiburi, în copaci”, spunea Virgil Munteanu, care la acea vreme era guvernatorul Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării“.

La port în Tulcea era așteptat de toată lumea: ”Când am ajuns în port, la Tulcea, prinţul era aşteptat de foarte multă lume, iar la mică distanţă era coloana de maşini. Eu am rămas în spate şi Alteţa Sa m-a căutat cu privirea şi, când m-a văzut, s-a întors din drum ca să-mi strângă mâna şi să ne luăm rămas bun”.

Ce spunea Prințul Philip: ”Nu mi-am putut imagina că la o distanţă atât de mică de Londra există ceva atât de frumos”.

Sursă foto: captură video youtube

Publicat: 16 Apr. 2021, 12:12 Vedete
Pe aceeași temă