Când va fi înmormântat Prințul Philip. Ce pregătiri se fac

Publicat: 16 Apr. 2021, 08:40 Vedete

Prințul Philip s-a stins din viață în data de 9 aprilie 2021 la vîrsta de 99 de ani. Soțul Reginei Elisabeta a II-a va fi înmormântat în data de 17 aprilie, în cursul zilei de sâmbătă.

În cursul zilei de sâmbătă, Prințul Philip va fi înmormântat, după opt zile de doliu național. Funeraliile Ducelui de Edinburgh vor avea loc la Capela St. George de la Castelul Windsor, la ora locală 15:00, a anunţat sâmbătă Palatul Buckingham: „Va fi ceea ce este cunoscut sub numele de funeralii regale ceremoniale. Planurile pentru funeralii sunt în mare măsură în concordanţă cu propriile dorinţe ale ducelui de Edinburgh”, arată Digi24.  Trupul neînsuflețit al Prințului Philip nu va fi expus, nu va exista o procesiune, publicul nu va avea acces, iar funeraliile vor avea loc exclusiv în perimetrul Palatului Windsor. În primă instanță, sicriul cu trupul neînsuflețit va fi dus la Capela St George pentru slujba de înmormântare. Un minut va fi reculegere națională. Apoi, sicriul va fi primit în acordurile imnului naţional.

Unde și-a petrecut Prințul Philip ultimele zile din viață

Ducele de Edinburgh și-a petrecut ultimele zile la castelul Windsor împreună cu soția sa, după o ședere de 28 de nopți la spital, fiind internat la jumătatea lunii februarie pentru o infecție și o afecțiune cardiacă preexistentă.

Moartea sa aruncă națiunea și familia regală în doliu și pune capăt vieții lui Philip de serviciu în Marea Britanie și Elisabeta, regina care l-a adorat încă din adolescență.

„El a fost, pur și simplu, forța mea și a rămas în toți acești ani”, a spus Majestatea Sa la banchetul de la Nunta de Aur din 1997.

„Eu și întreaga sa familie, și aceasta și multe alte țări, îi datorăm o datorie mai mare decât el pretindem vreodată, sau vom ști vreodată. Înțelept, credincios – și deseori controversat – ducele a fost cea mai mare sursă de sprijin a reginei, confidentul ei și bărbatul pe care s-a bazat mai presus de toți ceilalți”, scrie Daily Mail. 

Până la moartea sa, Philip a fost cel mai longeviv consort din istoria Marii Britanii și cel mai vechi partener al unui monarh domnitor, care, în ciuda sănătății sale proaste, a participat la prima sa logodnă regală din 2021, săptămâna trecută.

Sursă foto: capturi video Youtube

Publicat: 16 Apr. 2021, 08:40 Vedete
Pe aceeași temă