Cauza morții prințului Philip a fost dezvăluită. Ce scrie în certificatul de deces

Publicat: 05 May. 2021, 13:54 General
Cauza morții prințului Philip a fost dezvăluită. Ce scrie în certificatul de deces

Potrivit certificatului de deces, prințul Philip a murit de bătrânețe, relatează Telegraph, care a obținut în exclusivitate date din document.

Palatul Buckingham a anunțat că ducele de Edinburgh a decedat la Castelul Windsor, pe 9 aprilie, fără a dezvălui mai multe detalii. Telegraph anunță că a obținut certificatul de deces al lui Philip, care a fost avizat de Sir Huw Thomas, șeful diviziei medicale regale. Sir Huw nu ar fi identificat nicio boală sau vătămare care ar fi putut contribui la moartea ducelui.

Certificatul nu include nicio mențiune asupra stării preexistente din cauza căreia ducele a fost supus unei intervenții cardiace cu câteva săptămâni înainte de moarte. Medicii pot stabili bătrânețea drept cauză de deces dacă persoana are peste 80 de ani, iar starea fizică înregistrează un declin constant.

Prințul Philip a fost internat timp de o lună la două spitale din Londra. Inițial a primit îngrijiri pentru o infecție, dar apoi a fost supus unei proceduri chirurgicale.

Ducele s-a întors la Castelul Windsor pe 16 martie, unde și-au petrecut ultimele zile împreună cu regina Elisabeta a II-a.

73 de ani, la brațul reginei Elisabeta a II-a

Prințul Philip s-a stins din viață în data de 9 aprilie 2021 la vârsta de 99 de ani. Soțul Reginei Elisabeta a II-a a fost înmormântat în data de 17 aprilie. Timp de 73 de ani, cât a fost la brațul reginei Elisabeta a II-a, prințul Philip a fost văzut ca un modernizator al monarhiei.

Ducele de Edinburgh, cel mai longeviv prinţ consort din istoria Angliei, a strâns 25 de milioane de euro cât timp a slujit Coroana Britanică. Prințul Philip și-a pus viața în slujba soției sale, a misiunilor din cadrul Commonwealth și a acțiunilor caritabile.

O parte din această avere provine din alocaţia anuală din partea Parlamentului, de peste 400.000 de euro, pentru îndeplinirea îndatoririlor publice și pentru servirea monarhiei britanice. Alocaţia a fost plătită din banii contribuabililor, iar prinţul Philip a avut-o până când a renunţat la funcţiile sale, în 2017.

Averea lui de 25 de milioane de euro va reveni celor patru copii ai săi: Charles, 72 de ani, Anne, 70 de ani, Andrew, 61 de ani, şi Edward, 57 de ani. Regina are o avere estimată la 500 de milioane de euro.

Înmormântarea prinţului Philip, duce de Edinburgh, va avea loc sâmbătă, 17 aprilie, şi va fi transmisă de televiziuni de la ora 17:00 a României. Cu puţin timp înainte, va avea loc o mică procesiune. Este vorba despre o ceremonie funerară regală şi nu funeralii de stat, acestea din urmă fiind în mod obişnuit rezervate monarhilor.

Ceremonia va avea loc în întregime pe domeniul Castelului. Planurile au fost aprobate de regină şi ele „reflectă foarte mult dorinţele personale ale ducelui”.

Sursa foto: Profimedia

Publicat: 05 May. 2021, 13:54 General
Pe aceeași temă