Ce avere are prințul Philip. Cui i-a lăsat tot ce a strâns de-a lungul vieții

Publicat: 17 Apr. 2021, 10:23 Vedete
Ce avere are prințul Philip. Cui i-a lăsat tot ce a strâns de-a lungul vieții

Prințul Philip s-a stins din viață în data de 9 aprilie 2021 la vîrsta de 99 de ani. Soțul Reginei Elisabeta a II-a va fi înmormântat în data de 17 aprilie. Timp de 73 de ani, cât a fost la brațul reginei Elisabeta a II-a, prințul Philip a fost văzut ca un modernizator al monarhiei.

Ducele de Edinburgh, cel mai longeviv prinţ consort din istoria Angliei, a strâns 25 de milioane de euro cât timp a slujit Coroana Britanică. Prințul Philip și-a pus viața în slujba soției sale, a misiunilor din cadrul Commonwealth și a acțiunilor caritabile.

O parte din această avere provine din alocaţia anuală din partea Parlamentului, de peste 400.000 de euro, pentru îndeplinirea îndatoririlor publice și pentru servirea monarhiei britanice. Alocaţia a fost plătită din banii contribuabililor, iar prinţul Philip a avut-o până când a renunţat la funcţiile sale, în 2017.

Averea lui de 25 de milioane de euro va reveni celor patru copii ai săi: Charles, 72 de ani, Anne, 70 de ani, Andrew, 61 de ani, şi Edward, 57 de ani. Regina are o avere estimată la 500 de milioane de euro.

Înmormântarea prinţului Philip, duce de Edinburgh, va avea loc sâmbătă, 17 aprilie, şi va fi transmisă de televiziuni de la ora 17:00 a României. Cu puţin timp înainte, va avea loc o mică procesiune. Este vorba despre o ceremonie funerară regală şi nu funeralii de stat, acestea din urmă fiind în mod obişnuit rezervate monarhilor.

Ceremonia va avea loc în întregime pe domeniul Castelului. Planurile au fost aprobate de regină şi ele „reflectă foarte mult dorinţele personale ale ducelui”.

Sursa foto: Profimedia

Publicat: 17 Apr. 2021, 10:23 Vedete
Pe aceeași temă