Cum va fi înmormântat Prințul Philip. Familia Regală va ține cont de ultima dorință a soțului Reginei Elisabeta a II-a

Publicat: 10 Apr. 2021, 11:40 News
Cum va fi înmormântat Prințul Philip. Familia Regală va ține cont de ultima dorință a soțului Reginei Elisabeta a II-a

Prințul Philip a murit ieri, la venerabila vârstă de 99 de ani. Cel care i-a stat Reginei Elisabeta alături timp de 73 de ani, a cerut să fie înmormântat fără prerogative regale. Acesta se pare că a renunțat la toate funcțiile publice în anul 2007, iar de atunci a îndeplinit numai locul de consort regal.

După moartea Prințului Philip al Marii Britanii a murit, mulți au fost cei care s-au întrebat cum va fi înmormântat acesta, mai ales că numele lui a răsunat timp de mulți zeci de ani atât în Grecia, cât și în țara în care și-a trăit ultmii ani din viață.

Surse apropiate Familiei Regale au dezvăluit faptul că Prințul Philip a avut o ultimă dorință, iar modul în care va fi înhumat a fost exclusiv alegerea acestuia.

Astfel, Ducele de Edinburg nu va avea parte de o îmormântare de stat, ci de o ceremonie militară la Windsor. În Marea Britanie, steagurile Union Jack vor fi coborâte în bernă în onoarea prințului lui. Însă, din cauza pandemiei la evenimentul trist nu va putea participa altcineva în afara familiei.

Unde și-a petrecut Prințul Philip ultimele zile din viață

Ducele de Edinburgh și-a petrecut ultimele zile la castelul Windsor împreună cu soția sa, după o ședere de 28 de nopți la spital, fiind internat la jumătatea lunii februarie pentru o infecție și o afecțiune cardiacă preexistentă.

Moartea sa aruncă națiunea și familia regală în doliu și pune capăt vieții lui Philip de serviciu în Marea Britanie și Elisabeta, regina care l-a adorat încă din adolescență.

„El a fost, pur și simplu, forța mea și a rămas în toți acești ani”, a spus Majestatea Sa la banchetul de la Nunta de Aur din 1997.

„Eu și întreaga sa familie, și aceasta și multe alte țări, îi datorăm o datorie mai mare decât el pretindem vreodată, sau vom ști vreodată. Înțelept, credincios – și deseori controversat – ducele a fost cea mai mare sursă de sprijin a reginei, confidentul ei și bărbatul pe care s-a bazat mai presus de toți ceilalți”, scrie Daily Mail. 

Până la moartea sa, Philip a fost cel mai longeviv consort din istoria Marii Britanii și cel mai vechi partener al unui monarh domnitor, care, în ciuda sănătății sale proaste, a participat la prima sa logodnă regală din 2021, săptămâna trecută.

 

Sursă foto: Arhivă Ciao

Publicat: 10 Apr. 2021, 11:40 News
Pe aceeași temă