Ce meserie are, de fapt, Gigi Becali. Afaceristul a ținut totul ascuns

Publicat: 18 Jul. 2020, 10:47 Vedete
Ce meserie are, de fapt, Gigi Becali. Afaceristul a ținut totul ascuns

Latifundiarul din Pipera a urmat în anii tinereții o profesie care acum nu mai este tocmai ”la modă”. Deși nu e tocmai un secret, acesta preferă să nu vorbească foarte des despre acest subiect.

Gigi Becali s-a făcut remarcat și în peisajul monden românesc, de o bucată îndelungată de timp. Familia sa a fost deportată de către comuniști în Bărăgan, iar tatăl acestuia a reușit să facă bani din oierit, în perioada comunismului. Mutat în Capitala României, Gigi Becali a ajuns în anii de școală să studieze la liceul ”Iuliu Maniu” din București.

În trecut, respectivul liceu mai era cunoscut drept școală profesională. De aceea, a primit și un atestat de mecanic auto. Nu este de mirare că a încercat să își repare de unul singur celebrul autoturism Maybach, la un moment dat, cu o rangă.

Gigi Becali a lucrat mai întâi ca lăcătuș-mecanic în cadrul ICCE, pe platforma din Băneasa. În momentul Revoluției din 1989, acesta era paznic la vane și robineți din subsolul clădirii. După acea perioadă, cu un împrumut făcut la Gică Hagi, acesta a început să importe blugi, țigări, săpun și diverse bunuri cu TIR-urile din Turicia. Primise pe atunci și o moștenire importantă care l-a ajutat să se propulseze financiar.

Drama care i-a marcat viaţa lui Gigi Becali

Gigi Becali a avut dintotdeauna o relație strânsă cu surorile sale. Când Doina, sora mai mare a murit, la sfârșitul anilor 90, omul de afaceri a suferit cumplit și a refuzat să vorbească despre asta vreodată. Singurul care a povestit despre această drama a fost Giovani Becali.

„Sora lui Gigi, care a murit, a fost în clasă cu mine, noi am fost botezați în aceeași apă cu Dorina, sora lui Gigi și am fost crescuți împreună ca frații. Ea a murit pentru că s-a sacrificat să îngroape copii rămași fără ajutor, care nu mai puteau să fie înmormântați, și ea a răcit acolo în cimitir, îngropând copii… a făcut pneumonie și a murit după Revoluție”, își amintea Ioan Becali.

Publicat: 18 Jul. 2020, 10:47 Vedete
Pe aceeași temă