Ce este variola maimutelor si cat de periculoasa e pentru oameni. Primul caz a fost confirmat in Europa

Publicat: 12 Sep. 2018, 11:16 News 3

Variola maimutelor e o afectiune extrem de grava, provocata de un virus.

Problema medicala i-a luat mereu pe medici pe nepregatite, iar in prezent a fost depistat un caz si in Europa. Variola maimutelor e o boala recunoscuta inca din anul 1959 si care produce moartea a 1 din 5 pacienti.

Variola maimutelor este produsa de un virus variolic inrudit cu cel variolic uman. Daca se infecteaza cu acesta, oamenii pot resimti simptome grave, de multe ori totul rezultand chiar in deces.

variola maimutelor

Cu cateva zile in urma, un ofiter din marina nigeriana a zburat din Nigeria spre Londra, cu o cursa a unei linii aeriene comerciale. Acesta urma sa participe la un exercitiu de instruire al Ministerului Apararii, de la o baza a Marinei Regale din Cornwall, in Marea Britanie.

Dupa ce a ajuns la baza militara, ofiterul a inceput sa prezinte simptomele infectiei cu virusul variolic. Diagnosticul sau a fost confirmat, iar pacientul care sufera de variola maimutelor a ajuns in unitatea de boli infectioase a Spitalului Royal Free, din Londra.

Printre simptome se regasesc si febra, durerile foarte mari de cap si cele musculare, umflaturi la nivelul ganglionilor limfatici, dar si stari constante de oboseala. Cei infectati au si eruptii cutanate grave, pe suprafata intregului corp, inclusiv pe fata.

variola maimutelor

In prezent, starea ofiterului nigerian este una stabila, dar medicii au ramas socati cand au vazut ca acesta s-a infectat cu variola maimutelor. Peste 50 de persoane au fost expuse pericolului de infectie cu aces virus.

Autoritatile din Marea Britanie au contactat pasagerii din avionul in care a zburat barbatul bolnav. Toti cei care s-au aflat in apropierea lui au fost avertizati de faptul ca au fost expusi infectiei cu variola maimutelor.

Boala reprezinta o infectie virala rara, similara cu variola, dar nu la fel de mortala. De obicei, la oameni, e intalnita in forme usoare, iar majoritatea celor infectati ajung sa se recupereze complet in cateva saptamani. Pe pielea bolnavilor apar eruptii de cativa milimetri.

(sursa: mirror.co.uk)

Publicat: 12 Sep. 2018, 11:16 News 3
Pe aceeași temă