Ce este disfunctia erectila si cum se poate trata. Sfaturi utile pentru toti barbatii

Publicat: 14 ian. 2019, 12:33 Autor: Echipa Ciao.ro Life

Peste 15% dintre barbati se confrunta cu disfunctia erectila, precizeaza Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS).

Aceasta problema medicala este una comuna printre barbati. Medicii sustin ca disfunctia erectila apare din cauza asteptarilor legate de performanta sexuala.

Raportarea la nemultumire si stres poate duce la agravarea disfunctiei erectile. Disfunctia erectila este sinonima cu impotenta.

”Pentru că majoritatea pacienţilor care se confruntă cu chestia asta sunt de peste 50 de ani şi putem să presupunem că atunci când erau adolescenţi, în liceu, nu au beneficiat de niciun fel de educaţie sexuală”, marturiseste dr. Justin Aurelian, doctor în stiinte medicale si medic primar urolog.

Din punct de vedere medical, disfunctia erectila, insotita sau nu si de alte probleme de tip sexual, poate aparea la pacientii cu dezechilibre hormonale ori la cei care se trateaza pentru diverse afectiuni, cum ar fi cele cardiovasculare, disfunctia fiind cauzata de actiunea diverselor grupe de medicamente. 

Ce este disfunctia erectila si cum se poate trata

Pentru disfunctia erectila exista tratament, iar conditia numarul 1 este ca pacientii care se confrunta cu aceasta problema sa primeasca un diagnostic din partea unui medic. Mai nou, acum exista si tratamente moderne care pot trata aceasta afectiune, pe langa terapiile medicamentoase sau diverse geluri.

”Există terapia cu unde de şoc de intensitate joasă, care e o terapie relativ nouă: sunt unde de şoc pe care pacientul le poate tolera relativ uşor, care se administrează la nivelul penisului, la nivelul corpilor cavernoşi, care au rolul de a elibera în circulaţie factori de creştere vasculari.

Aceşti factori de creştere stimulează formarea de noi vase în corpii cavernoşi’‘, mai explica medicul urolog.

Vorbind despre cauzele hormonale, disfunctia erectila poate aparea la barbatii care au disfunctii la nivelul testiculelor sau un nivel foarte scazut al testosteronului in sange, cum ar fi in cazul hipogonadismului sau malformatii testiculare.

Si stilul de viata al barbatului poate influenta direct capacitatile lui erectile, asa ca trebuie stimulat sa faca sport, sa nu se ingrase, sa nu bea si sa invete sa se relaxeze zilnic.

Sursa: csid.ro

Publicat: 14 ian. 2019, 12:33 Autor: Echipa Ciao.ro Life
Pe aceeași temă
×