Ce au descoperit medicii olandezi! Cum se mai pot infecta oamenii cu coronavirus

Publicat: 10 mai 2020, 09:36 Autor: Andreea Voicu News

Medicii olandezi au descoperit o nouă metodă prin care oamenii se infectează cu noul virus venit din China.

Experții străini susțin că virusul ar utiliza două tipuri de celule specifice din interiorul căilor nazale prin care intră în organism. Cercetătorii de la Groningen University Medical Center susțin că celulele mucusului și cilii celulari din căile nazale au o parte din ARN-ul pe care Covid-19 îl folosește pentru a se răspândi imediat în corp. ARN-ul este conținut și de celulele epiteliale din ochi, plămâni și intenstine, arată Gândul.ro.

„Este pentru prima dată când aceste celule specifice din nas sunt asociate cu virusul care provoacă Covid-19, a explicat biologul Martijn Nawijn și specialistul pulmonar Maarten van den Berge.

„Amplasarea lor pe suprafața interiorului nasului le face foarte accesibile virusului”, adaugă ei.

Al doilea val de coronavirus ar putea lovi Coreea de Sud!

Potrivit Mediafax, Coreea de Sud ar putea să se confrunte cu un al doilea val de înbolnăviri din cauza coronavirusului. Barurile din Seul s-a închis, pe termen nederminat, din cauza faptului că numărul îmbolnăvirilor a crescut.

Primarul din Seul, Park Won-soon, a transmis în cursul zilei de astăzi către presă faptul că barurile și cluburile ar trebui închise cât de repede posibil, deoarece ar putea să existe o explozie de îmbolnăviri din cauza Covid-19.

Săptămâna aceasta, joi, un bărbat de 29 de ani a fost testat pozitiv cu coronavirus. El fusese în mai multe cluburi din Itaewon, potrivit Centrului de Control și Prevenție a Bolilor din Coreea. 40 de persoane care au intrat în contactu cu tânărul au fost infectați. 27 sunt din Seul.

Coreea de Sud a luat decizia de a introduce o măsură de izolare națională. Coreea de Sud a înregistrat pe 10.000 de cazuri de coronavirus şi 256 de decese. Majoritatea dintre cei infectaţi s-au vindecat.

„Am făcut multe eforturi şi sacrificii. O să lăsăm să se piardă totul din cauza nepăsării unor oameni”, a spus primarul capitalei coreene.

Publicat: 10 mai 2020, 09:36 Autor: Andreea Voicu News
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă