Caz șocant! Peste 70 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus, după ce o femeie bolnavă a urcat cu liftul în blocul în care locuia!

Publicat: 14 Jul. 2020, 14:56 Arhiva
Caz șocant! Peste 70 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus, după ce o femeie bolnavă a urcat cu liftul în blocul în care locuia!

Peste 70 de persoane au fost infectate cu coronavirus într-un oraș din China. Din primele informații se pare că o femeie bolnavă care a urcat cu liftul în clădirea în care locuia i-a îmbolnăvit pe vecinii săi.

Femeia s-a întors în orașul său natal după o călătorie în SUA și chiar dacă nu a prezentat niciun simptom de boală, a stat două săptămâni în carantină.

Cât timp femeia se afla în izolare, un vecin a fost testat pozitiv pentru Covid-19, dar nu s-a făcut legătura cu vecina venită din SUA. După puțin timp însă, au început să apară din ce în ce mai multe persoane infectate cu coronavirus, fiind testate pozitiv, rând pe rând. Când mai mulți locatari ai clădirii respective au fost confirmați cu boala, autoritățile au demarat o anchetă și au efectuat mai multe testări.

Ulterior, s-a constatat faptul că o parte din persoanele infectate au transmis virusul altor câteva zeci de persoane

Autoritățile sunt de părere că sursa infectării, în acest caz, a fost femeia venită din SUA , care până să intre în izolare, a folosit liftul comun cu celelalte persoane din clădire.

„Credem că femeia a fost un purtător asimptomatic și a infectat prin contactul cu suprafețele din liftul în care locuia”, a precizat un oficial.

Coronavirusul ar putea afecta sistemul cerebral

Odată ce o persoană se îmbolnăvește cu noul coronavirus, acesta ar putea avea complicații neurologice grave, inflamații, psihoze, delir, practuc leziuni cerebrale care cu greu ar putea fi tratate de doctori.

Studiul care a descris 43 de cazuri de pacienți care aveau Covid-19, dar care au suferit și disfuncții temporare ale creierului, accidente vasculare cerebrale, dar și leziuni ale nervilor, potrivit stirileprotv.ro. Coronavirusul este o boală respiratorie care afectează prima oară plămânii.

″Rămâne de văzut dacă vom vedea o epidemie pe scară largă de leziuni cerebrale asociate pandemiei – probabil asemănătoare cu epidemia de encefalită letargică din anii ’20 şi ’30 după pandemia de gripă din 1918″, a declarat Michael Zandi, de la Institutul de Neurologie al UCL, care a condus studiul.

Publicat: 14 Jul. 2020, 14:56 Arhiva
Pe aceeași temă