Caz inchis. S-au gasit pantofii cu rubine din Vrajitorul din Oz

Publicat: 05 sept. 2018, 20:14 Autor: Simona Life

Dupa 13 ani de cautari, FBI a gasit pantofii cu rubine purtati exclusiv de Judy Gurland, pentru rolul din Vrajitorul din Oz.

Astfel se incheie un capitol plin de intrigi cu privire la jaful neobisnuit. Pantofii au fost imprumutati muzeului memorial Judy Garland din Grand Rapids, Minneapolis, in anul 2005, de colectionarul Michael Sawn.

Insa recuperarea pantofilor nu a fost una simpla, FBI-ul depunand mari eforturi pentru a intra in posesia lor. A fost o operatiune sub acoperire, lansata in vara anului trecut. Iar asta datorita unei persoane care, sub pretextul ca are informatii vitale despre neobisnuitul caz, a abordat compania la care fusesera asigurati pantofii.

Caz inchis. S-au gasit pantofii cu rubine din Vrajitorul din Oz

Caz inchis. S-au gasit pantofii cu rubine din Vrajitorul din OzCel care a condus misiunea FBI a fost agentul special Christopher Dudley. „Prioritatea noastra a fost recuperarea in siguranta a pantofilor” a declarat acesta. Suma pentru care au fost aisgurati pantofii e una fabuloasa, de 1 milion de dolari. Tocmai acesta este motivul pentru care Shaw, a fost banuit ca ar fi organizat furtul, totul pentru a incasa polita de asigurare.

Caz inchis. S-au gasit pantofii cu rubine din Vrajitorul din OzInsa compania de asigurari nu a stat deoparte si i-a dat in judecata pe Michael Shaw, muzeul dar si pe directorul institutiei. In 2007 insa, au ajuns la o intelegere iar Michael Shaw s-a ales cu frumoasa suma de 800.000 dolari.

Asa ca pana la urma, mai precis cu 13 ani mai tarziu, povestea s-a terminat cu bine.

Publicat: 05 sept. 2018, 20:14 Autor: Simona Life
Pe aceeași temă