Boala neurofibromatoza i-a distrus viata unei femei. Are 57 de ani, dar oamenii o resping din cauza bubelor de pe corp

Publicat: 05 sept. 2018, 18:46 Autor: Echipa Ciao.ro Life

Gail Applegren are 57 de ani si sufera de o boala care o face sa semene cu un copac plin de bube.

Boala neurofibromatoza i-a distrus viata unei femei. Din cauza micilor tumori pe care le are pe trup, aceasta e ocolita si respinsa. Femeia din Edmonton in Alberta, Canada, sustine ca i-a fost interzis accesul in unele piscine publice. In plus, cand zboara cu avionul, este mutata constant de insotitorii de zbor din cauza ca unii oameni nu vor sa stea langa ea.

Dar Gail crede ca neurofibromatoza a facut-o ‘speciala si unica’, informeaza Dailymail.co.uk. Femeia are 180 de tumori de diferite dimensiuni doar pe un brat! Cele de pe spate sunt mai mari, in general. Pe unele le opereaza, pe altele cu. Cu toate astea, tumorile continua sa creasca.

Boala neurofibromatoza i-a distrus viata unei femei

„Nu ma acopar. Port maiouri si bluze fara maneci. Sunt o persoana normala, plang si rad, ca orice om. Cand ma uit in oglinda, nu vad neurofibromatoza, o vad pe Gail cum se uita inapoi la mine. Imi iubesc zambetul si ochii luminosi, e felul meu de a fi dintotdeauna”, a marturisit Gail.

Boala neurofibromatoza i-a distrus viata unei femei. Are 57 de ani, dar oamenii o resping din cauza bubelor de pe corpFemeia sustine ca nu stie cate tumori are. Pot fi sute, pot fi mii. Unele dintre ele cresc peste tumori deja existente. Cele mai mari se afla pe burta si pe spate. Unele ii cresc in talpa si femeia e obligata sa se opereze. Altfel nu mai poate sa mearga. Cu toate ca arata ca un copac cu bube si oamenii o evita, femeia nu lasa boala sa o afecteze.

Ce este neurofibromatoza

Boala neurofibromatoza i-a distrus viata unei femei. Are 57 de ani, dar oamenii o resping din cauza bubelor de pe corpNeurofibromatoza de tip 1 (NF1) este o afecțiune genetică comună ce afectează unul din 3.000 de persoane din Marea Britanie. Este cauzată de o mutație genetică care afectează creșterea țesutului nervos. Aproximativ jumătate dintre cazuri sunt moștenite de la un părinte și cealaltă jumătate apare spontan.

Boala neurofibromatoza i-a distrus viata unei femei. Are 57 de ani, dar oamenii o resping din cauza bubelor de pe corpSimptomele precoce includ semnele plate si maro din nastere, basicile și umflăturile în locuri neobișnuite. Boala e asociata cu dificultăți ușoare de învățare, deși majoritatea persoanelor cu NF1 sunt sănătoase și trăiesc o varsta normala. Nu există nici un remediu si tumorile sunt scoase cu ajutorul chirurgilor.

Publicat: 05 sept. 2018, 18:46 Autor: Echipa Ciao.ro Life
Pe aceeași temă