Categoria de oameni cea mai expusă la îmbolnăvirea cu Covid-19. Ce spune Dragoș Vinereanu

Publicat: 20 May. 2020, 08:43 News

Există o anumită categorie mai sensibilă la îmbolnăvirea cu Covid-19, exceptând persoanele în vârstă.

Președintele Societății Române de Cardiologie, Dragoș Vinereanu, a vorbit despre categoria de persoane care este sensibilă , și anume persoanele care suferă de bolile cardiovasculare, conform Cancan.

Dragoș Vinereanu: ”Bolile cardiovasculare reprezintă un risc major pentru infecţia cu SARS-CoV-2”

„Lucrurile au fost discutate pe larg la conferinţa de primavară, pe care am susţinut-o în ultimele cinci zile (…) şi stau în felul următor: bolile cardiovasculare reprezintă principala complicaţie a infecţiilor COVID-19, răspunzând de 70% dintre comorbidităţile din care pacienţii cu COVID-19 decedează. Pe de altă parte, bolile cardiovasculare reprezintă un risc major pentru infecţia cu SARS-CoV-2, între 10 şi 12% dintre infecţiile cu SARS-CoV-2 se datorează bolilor cardiovasculare sau comorbidităţilor legate de bolile cardiovasculare”, a spus Dragoș Vinereanu.

„Patologia cardiovasculară (…) se poate decompensa în urma unei infecţii cu SARS-CoV-2, de aici importanţa testării obligatorii la internare în spital a oricărui pacient cardiovascular şi noi am făcut un demers către Direcţia de Sănătate Publică şi către Ministerul Sănătăţii, în aşa fel încât să fie inclusă pe lista patologiilor care trebuie obligatoriu testată la internarea în spital şi să avem finanţare corespunzătoare în acest sens. Deocamdată nu suntem pe această listă”, a completat Vinereanu.

Publicat: 20 May. 2020, 08:43 News
Pe aceeași temă