Cat de sanatoasa este, de fapt, supa instant? Adevarul despre produsul pe care lumea il evita

Publicat: 17 Aug. 2019, 12:10 Retete & Diete

Iti prezentam cateva mituri si adevaruri despre acest aliment pe care toata lumea il evita. Supa la plic a fost considerata mult timp nu foarte benefica pentru organism.

Oricat de bine ar putea sa sune alegerea unui fel de mancare cald, la orice ora, supa instant nu pare sa fie cel mai bun raspuns. Multi o evita, altii o critica, insa exista foarte multe persoane care o consuma in mod frecvent.

Cat de sanatoasa e supa instant?

Cel mai probabil mereu te-ai intrebat cat de sanatoase sunt, de fapt, supele la plic. Gama lor este una variata, insa raspunsul cercetatorilor este ca trebuie evitate. Studiile oamenilor de stiinta indica faptul ca supa instant nu ar trebui sa reprezinte o alegere culinara, decat in cazurile foarte rare sau de urgenta!

Cat de sanatoasa este, de fapt, supa instant

Se recomanda evitarea lor mai ales pe timpul verii, deoarece organismul poate pierde multi nutrienti prin transpiratie. Daca acestia nu sunt inlocuiti cu unii viabili, va puteti simti slabit, mai ales dupa ce faceti efort. Totodata, nutrientii din alimente precum supa la plic nu par sa fie deloc suficienti pentru organism.

De aceea, pe timpul verii, iubitorii de supe ciorbe pot opta pentru alte preparate. Se recomanda o supa de legume sau una de curcan. Mai puteti opta si pentru o supa rece de rosii sau pentru iaurt neindulcit. Sunt alimente potrivite dupa o perioada petrecuta in caldura excesiva.
Supele la plic contin si foarte multe calorii, un alt motiv pentru care nu ar trebui consumate foarte des.

In nici un caz nu trebuie consumate zilnic sau de mai multe ori pe zi. Mai mult, parintii trebuie sa evite sa le ofere copiilor. 10 gustari pe care le faci din 3 ingrediente!

Adevarul despre supa la plic

Spre deosebire de supele preparate in casa, in care sunt folosite ingrediente sanatoase si proaspete, in cele la plic ingredientele nu aduc beneficii pe termen lung. Contin potentiatori de gust, coloranti si conservanti si au foarte multe calorii. Nutrientii pe care ar trebui sa ii ofere acest fel de mancare lipsesc cu desavarsire.

Asta deoarece respectivele substante hranitoare si benefice nu rezista foarte mult timp. Conservantii pot prelungi durata de valabilitat a alimentului, insa scot antioxidantii din legumele uscate, care se afla in compozitia supei la plic. In multe cazuri, ne alegem in farfurie cu taitei, apa, sare, cateva bucatele de morcov si multi aditivi. Cat de sanatoasa este margarina? Adevarul despre acest aliment

Mai este bine de stiut si faptul ca supele instant contin multa sare, dar si foarte mult zahar. Trebuie evitate mai ales de catre persoanele hipertensivi, dar si de catre diabetici. Este cunoscut ca un consum excesiv de sare poate duce la boli de rinichi, infarct sau osteoporoza. Amidonul de porumb creste nivelul de zahar din sange, chiar si in forma modificata.

sursa: clicksanatate.ro

Publicat: 17 Aug. 2019, 12:10 Retete & Diete
Pe aceeași temă