Adevarul despre sarea roz de Himalaya. Expertii o considera o reala inselatorie! Este sau nu periculoasa pentru organism?

Publicat: 27 Apr. 2019, 19:48 Retete & Diete

Pana de curand, sarea roz de Himalaya era prezentata drept un produs sanatos si specialistii il recomandau.

Despre aceasta s-a spus ca ar avea proprietati benefice si ar fi recomandata consumului zilnic. Adevarul despre sarea roz de Himalaya s-a aflat, insa, si lucrurile nu stau deloc asa. In realitate, acest tip de sare ar fi de fapt o mare pacaleala, sustin multi.

Totodata, despre sarea roz s-a spus ca ar avea si proprietati curative. Mai ales pentru cei care sufera de astm, pentru ca se pot face sedinte de inhalatie cu sare roz. S-ar parea ca produsul nu ajuta pentru acest tip de probleme, sustin medicii. S-a descoperit al patrulea tip de ciocolata

Adevarul despre sarea roz de Himalaya

Adevarul despre sarea roz de Himalaya

S-a mai spus despre sarea roz de Himalaya ca ar trata si insomniile, fiind un somnifer natural. Dar si ca este un bun detoxifiant pentru organism. In realitate, sarea roz contine anumite minerale, mai multe fata de sarea obisnuita. Daca este consumata in cantitati mari, acestea nu aduc niciun plus organismului uman.

De asemenea, mai contine si elemente periculoasa. Asa cum sunt uraniu si arnesnic, ce se regasesc in sarea roz de Himalaya. Acestea devin nocive, mai ales daca sunt ingerate in cantitati uriase. Este o reala problema, semnaleaza specialistii, pentru ca au inceput sa apara persoane care consuma apa cu sare roz, dimineata. Ar fi aflat ca e un remediu natural benefic, dar de fapt isi pun sanatatea in pericol.

Expertii in nutritie subliniaza ca nu este necesar sa consumam atat de multa sare. Asta deoarece in alimentatia noastra deja exista foarte multa sare. Toate produsele contin un procent de sare, oricat de mic.

Data viitoare cand te gandesti sa inlocuiesti sarea banala de bucatarie cu cea roz, ar fi bine sa te gandesti de doua ori. Desi se numeste sare roz de Himalaya, in realitate este extrasa din Pakistan. La o distanta de 300 de kilometri de Himalaya. Sarea capata aceasta nuanta rozie din pricina oxidului de fier, adica a ruginei.

„Numai 15 minerale sunt cunoscute pentru ca joaca un rol important in procesele biologice. Alte 7 minerale sunt coniderate a fi posibil esentiale, nefiind confirmate in acest sens. Dupa numaratoarea mea, doar aproximativ un sfert dintre mineralele continute de sarea roz de Himalaya sunt substante nutritive, de care organismul uman ar putea avea nevoie”, a povestit dr. Harriet A. Hall, potrivit digi24.ro.

Publicat: 27 Apr. 2019, 19:48 Retete & Diete
Pe aceeași temă