Cum pregatesti gratarul corect. Greselile pe care TOTI romanii le fac, de fiecare data cand ies la iarba verde!

Publicat: 29 apr. 2019, 18:44 Autor: madalina m. Retete & Diete

Gratarul reprezinta pentru multi dintre romani o optiune foarte buna, atunci cand merg la picnic. In realitate, poate fi nociv daca nu este pregatit in mod corespunzator.

Nu multi stiu ce trebuie sa facut, inainte ca gratarul sa fie gata de mancat. Si, cum data de 1 mai se apropie cu pasi repezi, trebuie sa aveti in vedere cateva trucuri alimentare, prin care sa nu va imbolnaviti. Iata cum pregatesti corect gratarul!

Inainte de momentul in care punem carnea pe foc, trebuie respectate anumite etape. Sunt foarte importante, pentru ca altfel gratarul devine o varianta nesanatoasa cand vine vorba de feluri de mancare populare. Romanii apreciaza acest preparat mai ales de 1 mai, cand foarte multi aleg sa mearga la iarba verde pentru a sarbatori. Carnea produsa in laborator ar putea ajunge in farfuriile noastre

Cum pregatesti gratarul corect

Carnea pentru gratar trebuie, inainte de toate, curatata foarte bine. Grasimea si proteinele care sunt expuse la foc, in mod direct, formeaza anumiti compusi. Unii sunt cat se poate de periculosi consumului uman, mai ales daca se intampla sa fie si in cantitati mari.

Cum pregatesti gratarul corect

De asemenea, trebuie evitate bucatile de friptura bine facute, mai mult spre arse decat fripte. Crusta crocanta care se formeaza deasupra reprezinta cea mai nesanatoasa parte, spun specialistii in nutritie. Este, insa, chiar motivul pentru care multi savureaza gratarul.

De exemplu, daca alegem sa preparam ceafa de porc la gratar, este important sa fie gatita la foc mic, asa cum recomanda medicii. Mai mult, carnea preferata pentru gratar trebuie marinata si nu pusa simpla pe foc, asa cum o fac multi dintre romani. Carnea rosie produce cancer

Cum pregatesti gratarul corect: greseli facute de romani

„Pentru marinare m-am gandit sa folosim berea. In acest caz nu mai folosim ulei, sare, ghimbir cu ustoroi, rozmarin si ceapa. Ceapa ajuta sa fragezeasca carnea, si totodata, ii da si gust. Berea face sa fie mai gustoasa si o textura mai moale si atunci cand o facem pe gratar o sa ne ia mai putin timp”, a fost de parere chef Mehrzad Moghazehi, potrivit digi24.ro.

Carnea care urmeaza sa ajunga pe gratar trebuie sa fie tinuta la marinat intre 4 si 15 ore! In plus, foarte multe persoane aleg sa puna carnea pe gratar cand carbunii s-au incins la maximum. Si aceasta tehnica e una destul de nociva. In loc, trebuie asteptata racirea carbunilor, dupa care sa fie asezata carnea, incat sa se faca la un foc mai mic.

Recomandarea medicilor nutritionisti este ca bucatile de carne alese sa fie mai slabe. De asemenea, daca au grasimi, acestea trebuie curatate inainte de frigere. Fiecare bucata de carne trebuie sa fie mai subtire, ca sa se prepare mai rapid. Astfel, evitam si expunerea prelungita la foc a carnii.

Publicat: 29 apr. 2019, 18:44 Autor: madalina m. Retete & Diete
Pe aceeași temă