Carnea produsa in laborator ar putea ajunge in farfuriile noastre cat de curand! Alimentul viitorului ii ingrijoreaza pe oameni. CE este de fapt

Publicat: 18 iul. 2018, 17:00 Autor: madalina m. Life

Carnea produsa in laborator poate deveni o realitate, in urmatorii ani.

Alimentul viitorului, asa cum este considerata carnea produsa in laborator, a fost dezvoltata cu ajutorul noilor tehnologii din sectorul industriei alimentare. Produsul i-a ingrijorat, insa, pe consumatori, iar acestia nu vad totul cu ochi buni.

Pe de alta parte, cei mai impresionati de acest tip de carne sunt investitorii, care isi doresc sa revolutioneze modul de hrana al oamenilor. Din cate se pare, alternativa la carnea provenita de la animale ar putea aduce si anumite beneficii.

Carnea produsa in laborator

Oamenii de stiinta se ambitioneaza acum sa introduca pe piata ceea ce ei au numit „carnea viitorului”. Pentru ca nu provine de la animale sacrificate, carnea produsa in laborator reprezinta o alta varianta la hrana clasica.

In anul 2013, a aparut primul burger „in vitro”, creat din celule stem de vaca, de catre cercetatorul Mark Post, de la Universitatea din Maastricht. Produsul a fost numit „Frankenburger” si avea in compozitie carnea produsa in laborator.

Experimentul a starnit un val de controverse din partea oamenilor, care se temeau atunci de ceea ce rezerva viitorul si nu pareau interesati sa guste produsul absolut deloc. Totusi, burgerul le-a captat atentia investitorilor americani, dar si a celor europeni.

Carnea produsa in laborator

Mai mult, Aleph Farms din Israel a anuntat recent ca a demarat proiectul intitulat „SuperMeat”. Acesta ar promite crearea unor bucati de carne de pui, plecand de la celulele prelevate fara durere de la pasari, noteaza dcnews.ro. Cercetatorii de acolo au dezvaluit ca dupa procesul de prelevare a celulelor, acestea sunt cultivate in laborator si carnea care rezulta este produsa cu ajutorul tehnologiei 3D.

Carnea produsa in laborator nu ar contine muschi si grasimi modificate genetic. In SUA, cei de la „Memphis Meat”, au in lucru carnea de vita, de pui si pe cea de rata. Printre principalii investitori de la firma din San Francisco se numara si Bill Gates.

Sunt laboratoare care promit ca pot preleva celule stem dintr-o simpla pana de pasare, dar si ca procesul este similar cu cel al fermentarii berii. Costurile pentru acest aliment al viitorului sunt momentan foarte mari, dar ar carnea produsa in laborator ar putea ajunge in farfurii, in urmatorii 5 ani.

Publicat: 18 iul. 2018, 17:00 Autor: madalina m. Life
Pe aceeași temă