Consumul zilnic de oua, efecte asupra functionarii creierului! Ce se intampla daca alimentul e in dieta atat de des!

Publicat: 03 May. 2019, 08:19 Life

Un studiu realizat pe o perioada foarte mare de timp a adus recent in atentia specialistilor detalii nestiute despre consumul de oua.

Consumul zilnic de oua a fost ilustrat de savantii din Finlanda, intr-un studiu. Un singur ou mancat pe zi nu este asociat, din fericire, cu un risc crescut al accidentului vascular cerebral.

Asta pentru ca organismul uman primeste un aport moderat de colesterol, in mod obisnuit. Acesta circula prin sange, in molecule mici invelite in proteine. Desi este un tip de grasime, este considerat si o lipida.

Consumul zilnic de oua. Efecte are asupra creierului

Consumul zilnic de oua, efecte asupra functionarii creierulu

Lucrarea stiintifica a fost desfasurata pe o perioada de 21 de ani! Specialistii de la Universitatea din Finlanda de Est au aratat ca un aport moderat de colesterol alimentar nu este nociv sanatatii. Rezultatele studiului au fost unele contradictorii fata de ce se credea in trecut despre toate acestea. Adevarul despre sarea roz de Himalaya

Colesterolul alimentar joaca un rol mic pentru majoritatea oamenilor in afectarea colesterolui seric. Cu toate acestea, exista purtatori ai „fenotipului 4 al apolipoproteinei E (APOE4)”, mai ales in randul locuitorilor finlandezi. Acesta afecteaza in mod semnificativ metabolismul.

In Finlanda, prevalenta de tipul „APOE4” este ereditara si se regaseste la o treime din populatie. Pe parcursul studiului care s-a desfasurat pe o perioada de 21 de ani au fost diagnosticati cu AVC nu mai putin de 217 barbati. S-a constatat ca nu consumul mare de oua ar fi reprezentat problema. Au fost studiate obiceiurile alimentare ale unui grup de 1.950 de barbati, cu o varsta cuprinsa intre 42 si 60 de ani. Ei nu au fost diagnosticati cu vreun fel de afectiune cardiovasculara, pe timpul cercetarilor.

S-a constatat ca participantii din cel mai inalt grup de control aveau o doza zilnica medie de colesterol alimentar de aproximativ 520 mg. Ei consumau in medie un ou pe zi, care contine aproape 200 mg de colesterol, noteaza adevarul.ro.

A pus usturoi sub perna, pe timpul noptii. Ce s-a intamplat a doua zi e uimitor!

Publicat: 03 May. 2019, 08:19 Life
Pe aceeași temă